Milatović: Na inauguraciju dolaze predsjednici svih država Zapadnog Balkana

RTCG
 • Autor onogost.me
 • 18.05.2023. u 13:38
Novi predsjednik Crne Gore Jakov Milatović rekao je da na inauguraciju u subotu dolaze predsjednici svih zemalja Zapadnog Balkana. To je kazao nakon razgovora sa odlazećim šefom države Milom Đukanovićem.

Đukanović je rekao da su nastavili dijalog, te da je to praksa koja je dobrodošla. On je naglasio d aje to doprinos institucionalnom dijalogu.

“Razgovori su bili zanimljivi, govorili smo o puno tema, regionalnom i globalnom okviru gdje Crna Gora treba da ostvari napredak. Govorili smo i o unutrašnjoj situaciji i saglasili se da je pred nama puno izazova. Želim Milatoviću uspjeh”, rekao je Đukanović.

Milatović je rekao da su oba razgovora bila konstruktivna i na fonu onoga što su potrebe naše spoljne i unutrašnje politike.

“Mislim da su razgovori dobar primjer demokratske tranzicije vlasti. Zahvaljujem se Đukanoviću na konstruktivnom razgovoru. Znate da smo različiti ali pokazali smo da smo smo posvećeni ovoj funkciji. Inauguracija će se desiti u subotu gdje ću ja položiti zakletvu, tom činu će prisustovati i Đukanović i da time ćemo zaokružiti ovaj proces”, rekao je Milatović.

Kako je rekao, čekaju nas izbori svima je važno da se dese u demokratkskom smislu.

“Da nakon toga dobijemo reformsku vladu, koja će da vrati Crnu Goru na evropski put i koja će nastaviti sa ekonomskim promjenama. Ovakvi razgovori su primjer kako Crna Gora treba da se kreće”, naveo je Milatović.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U namjeri da doprinese transparentnosti prevashodno u procesu donošenja odluka, a podrazumijevajuće i načina trošenja budžetskih sredstava – 43. Vlada je sjednice Vlade otvorila za javnost učinivši dostupnim “Dnevni red” kao i materijale i zaključke sa održanih sjednica na portalu Vlade Crne Gore, poručili su iz Vlade reagujući na navode MANS-a o netransparentnom trošenju budžetskih sredstava.