Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Mitrović: Većinski Nikšić ne možete prevariti i pridobiti

ivan_mitrovic
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 28.02.2019. u 16:09

Nakon Zete i Budve i u Nikšiću se u subotu od 15h sprema protestni skup koji će na platou pored zgrade opštine okupiti nezdovoljne građane i simpatizere opozicinioih partija. U susret tom protestu stiže i reagovanje prvog čovjeka DPS-a u Nikšiću, Ivana Mitrovića.

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

“Dragi učesnici protesta,

Predlažem da u protestnu šetnju kroz Nikšić krenete ispred zgrade Tehnopolisa. Mjesta na kome ste se već nekoliko puta okupljali i slali ovdašnjoj javnosti jasne poruke da taj projekat nikada neće biti završen i da neće zaživjeti u ovom gradu. Sa istog mjesta podsjetite okupljene Nikšićane šta ste govorili, a šta se sada tu nalazi. Zatim, prođite pored Doma revolucije, na čijem ste platou na Dan oslobođenja Nikšića održali press konferenciju s porukom da je Dom revolucije „vezan ne samo za privredne promašaje već i za lažna obećanja“ i kako se „samo baca prašina u oči narodu, a od rezultata nema ništa“. Zaustavite se na trenutak i posmatrajte kako se ovog puta podiže neka druga prašina, prašina koja će kada se slegne prikazati ovog nikšićkog giganta u novom ruhu za dobro svih građana Nikšića.

Sa lijeve strane dočekaće vas i prepuna „čaša“ studenata nikšićkog hotela.

Potom odlučno, kao i onda kad ste govorili istinu o Tehnopolisu, Domu revolucije i hotelu, krenite ka Trgu slobode, ostavljajući za sobom olimpijski bazen, košarkaškog ABA ligaša i crnogorskog fudbalskog prvaka sa čijih će se uskoro novih tribina proslavljati nova titula.   

Sa Trga slobode, čiju izgradnju ste htjeli da zaustavite kao što ste zaustavili izgradnju Barskog vrtića, pored prkosnog osmijeha i dubokog pogleda Ljuba Čupića, ne stideći se građanima Nikšića uputite jasne poruke. Sve što vide je laž. Sve što je proteklih godina gradila vlast na čelu sa Demokratskom partijom socijalista je obmana i fatamorgana! Pozovite radnike Opštine, zaposlene u lokalnim javnim preduzećima i sve one koje ste ubjeđivali da su nasi planovi i projekti „pucanj u prazno“ i recite im kako je ova vlast neodgovorna. Poručite im da  prethodni budžeti nijesu realizovani i da neće ni ovaj; ubijedite ih da nijesu primili svoje zarade i da za par mjeseci neće ulaziti u potpuno rekonstruisanu zgradu Opštine. 

Ubijedite nikšićke penzionere, prosvjetare, zdravstvene radnike i raseljena lica da im nijesmo stvorili kvalitetnije uslove stanovanja. Kažite Nikšićanima da se 8. marta ne otvara tender za izgradnju Doma za stare u kojem će utočište pronaći dvije stotine korisnika o kojima će brinuti osamdeset zaposlenih.

Poručite nikšićkoj mladosti da nijesmo na današnjoj Skupštini usvojili Program podsticaja zapošljavanja mladih visokoškolaca opredjeljujući 250 000 u ovogodišnjem budžetu.

U svom protestnom monologu pošaljite poruke i seoskom stanovništvu da na području Vraćenovića i Dragovoljića nije pušten u rad novi vodovod, da Bršno i Laz neće dobiti vodovodnu mrežu, da kroz Župu nije asfaltirano osam kilometara seoskih puteva i da ove godine neće započeti rekonstrukcija glavne Župske saobraćajnice. Da Kličevo, Straševina, Vidrovan, Župa i Dragova Luka nijesu dobili nove zdrastvene ambulante i da skoro svaka mjesna zajednica u Nikšiću nema svoj vrtić. Poručite građanima Nikšića da njihov grad nema prirodne i druge potencijale, da izgradnjom vjetroelektrana na Krnovu nijesmo dobili nove opštinske prihode i novu destinaciju zanimljivu za turističke posjete. Kažite im da ne afirmisemo nikšićke festivale i da isti ne privlače turiste u naš grad. Da od rekonstrukcije kulturnih simbola Nikšića poput Dvorca kralja Nikole i Zahumlja nema i neće biti ništa.

Ne zaboravite pomenuti i „propale privredne subjekte“ poput Boksita, Toščelika i Metalca, ubijedite njihove zaposlene da svakog dana ne odlaze na posao. Podsjetite ih i na Nikšićki mlin, Mesnu industriju „Goranović“, mljekare Nika i Srna i mnoge druge koji posluju u ovom gradu.

Kažite Nikšićanima da nijesmo uspjeli iz stečaja izvući sve nikšićke kolektive!!!

Dignite glas i ne štedite nas! Budite glasni, najglasniji do sada!

Neću vam preporučiti da sa tog mjesta nakon niza vaših poruka, ka Podgorici krenete  novim nikšićkim zaobilaznicama, jer i sa njih bi mogli vidjeti nove nikšićke piste, toranj i logistički centar, već vam preporučujem da na put krenete pokraj novog Nikšićkog pozorišta – komediograf je za vas spremio novi čin.

Na kraju želim da vam poručim i sljedeće:

Možete šta hoćete, jer živite u slobodnoj Crnoj Gori, ali većinski Nikšić i većinsku Crnu Goru nikada ne možete prevariti i pridobiti… Sve vam je uzalud… Kao što su uzaludni vaši bezočni i neutemeljeni napadi na lidera Demokratske partije socijalista, u svijetu poštovanog državnika, našeg Nikšićanina Mila Đukanovića”. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci