Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Odbornici danas o predlogu budžeta, uređenju prostora…

viber_image_2021-12-22_22-37-26-817
onogost.me/arhiva
  • Autor onogost.me
  • 22.12.2021. u 21:38

Pred odbornicima je i Predlog programa uređenja prostora za narednu godinu. Tim dokumentom planiran je početak adaptacija dijela Doma revolucije za potrebe Radio Televizije Nikšić, završetak radova na izgradnji Doma za stare, rekonstrukcija Dvorca kralja Nikole… Programom je planirano uređenje gradskih kvartova i to: kvart između ulice Narodnih heroja i Karađorđeve ulice, kvart između Ulice Ivana Milutinovića i Vučedolske, kvart Dragice Pravice, kvart Humci iza Integralovog naselja, te kvart između ulica Narodnih heroja i Njegoševe.

Na dnevnom redu Skupštine opštine (SO) je i Predlog programa rada Skupštine opštine Nikšić za 2022. godinu.

Odbornici će danas glasati o rješavanju stambenog pitanja atletičarke Slađane Pejović. Ukoliko odluka bude usvojena, novčana sredstva obezbijediće se Budžetom Opštine za 2022. godinu u maksimalnom iznosu 30.000 eura.

Na sjednici, između ostalog, biće predstavljen program rada lokalnih javnih preduzeća i ustanova, kao i predlog Odluke o davanju na korišćenje poslovnih prostora u objektu Doma revolucije Lokalnom javnom emiteru “Radio i televizija Nikšić” i Vladi Crne Gore – Ministarstvu nauke.

Predviđene su 23 tačke dnevnog reda, a početak SO zakazan je u 10 časova.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Danas su u Demokratskoj partiji socijalista (DPS) održani lokalni unutarstranačkih izbori u centralnoj regiji Crne Gore, na kojima je članstvo te partije izabralo nove predsjednike opštinskih odbora u svojim sredinama.