Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

OO DPS: Džabe rekonstrukcija, ako bolnici okrenu leđa pacijenti i medicinski kadar

Demokratska partija socijalsita
 • Autor onogost.me
 • 28.06.2024. u 11:33
Opštinski odbor Demokratske partije socijalista u Nikšiću pozvao je minstra zdravlja Vojislava Šimuna da se, kako su naveli, pozabavi kadrovskim rješenjima u Opštoj bolnici Nikšić.
''Pozivamo ministra Šimuna, da prije nego počnu sa radovima svrati do nikšićke bolnice i pozabavi se kadrovskim rješenjima, jer džaba će se bilo šta rekonstruisati ako bolnici okrenu 
leđa i pacijenti i kvalitetni medicinski kadar'', naveli su u saopštenju i doali da pozdravljaju potpisivanje Ugovora o izvođenju radova u Opštoj bolnici Nikšić, koji su 
potpisali ministar energetike i rudarstva Saša Mujović i ministar zdravlja Vojislav Šimun u cilju stvaranja boljih uslova za liječenje građana i svih drugih pacijenta. 
Iz OO DPS-a kažu da su u prethodnom periodu uložena ogromna sredstva u nikšićku bolnicu, ali su je u svakom smislu uništili sadašnji i prethodni menadžemnt.

''No, želimo da obavijestimo ministra Šimuna da su u prethodnom periodu uložena ogromna sredstva u nikšićku bolnicu i da je to bila jedna uređena ustanova sa kvalitetnom zdravstvenom uslugom, koja je pružana pacijentima, ali je onda došao jedan Marko Mitrović, pa Dušanka Milatović Perović, koji su praktično u svakom smislu uništili Opštu bolnicu u Nikšiću.

Od kada ustanovom rukovodi Milatović Perović za istu se samo čuje zahvaljujući skandalima, vijestima o mobingu, obračunu sa pacijentima i zaposlenim, pogrešnim terapijama,

nedostatku osnovnog materijala, nepotizmu, kupljenim diplomama, kršenju zakona, kažnjavanju direktorice od strane inspekcije i najžalosnije nerasvijetljenim smrtnim slučajevima pacijenata,'', stoji u saopštenju OO DPS-a.

Iz DPS-a pozvali su ministra Šimuna da smijeni Milatović Perović i, kako su naveli, pojedince kojima ona upravlja sa rukovodećih pozicija u Opštoj bolnici u Nikšiću.

''Zaključno, ministre, potonja je ura da smijenite Milatović Perović i pojedince kojima ona upravlja sa rukovodećih pozicija u OB Nikšić, jer ta malobrojna svita vrši torturu nad kolegama koje pod stresom dolaze na posao, usljed čega mogu ispaštati samo i isključivo pacijenti, što nije u interesu ove zdravstvene ustanove, grada, a ako ćemo pravo ni crnogorskog zdravstvenog sistema kojim rukovodite'', zaključuje se u saopštenju.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci