Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Prekinuto glasanje na dva birališta, glasaće se sedmi put

onogost.me arhiva
  • Autor onogost.me
  • 27.11.2022. u 12:55
Na dva biračka mjesta u Šavniku glasaće se i naredne nedjelje, jer je zbog nepravilnosti i šesti put izborni proces prekinut. Prije devet časova prenikuto je glasanje na biračkom mjestu broj 1 u zgradi Skupštine opštine Šavnik. Do problema je došlo i na drugom biračkom mjestu u selu Kruševice, ali je glasanje bilo kratko nastavljeno.

Opštinska izborna komisije je nakon svega odlučila da izbori na ta dva biračka mjesta budu ponovljeni. Pravo glasa na ta dva glasačka mjesta ima 541 birač.

Prema informacijama TVCG OIK je u Kruševicama prekinuo izborni proces zbog neregularnosti na tom biračkom mjestu, pa će izbori biti nastavljeni naredne nedjelje.

Lokalni izbori ponavljaju se na biračkom mjestu u zgradi Opštine Šavnik, gdje pravo glasa imaju 483 birača, i u selu Kruševice, gdje pravo glasa ima 58 birača.

Na tim biračkim mjestima je u prethodnih pet izbornih ciklusa, 23. i 30. oktobra, kao i 6, 13. i 20. novembra prekinuto glasanje, nakon što pojedini članovi biračkih odbora nijesu omogućili glasačima da ostvare svoje biračko pravo.

Biračka mjesta otvorena su u sedam.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci