Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Skupština 11. maja o budžetu, zaduženju, imenovanjima i razrješenjima…

skupstina-sjednica-e1609205211990-768x484
Skupština CG
  • Autor onogost.me
  • 29.04.2021. u 17:35

Sjednica parlamenta sa 41 tačkom dnevnog reda, među kojima su izmjene Zakona o Državnom tužilaštvu, Predlog zakona o budžetu za ovu godinu i imenovanja i razrješenja, počeće 11. maja.

Poslanici će se izjasniti o Predlogu odluke o zaduživanju Crne Gore za ovu godinu, kao i o predloženim izmjenama zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti, o porezu na dodatnu vrijednost i o porezu na dohodak fizičkih lica.

Na dnevnom redu su Predlog zakona o unutrašnjim poslovima, Predlog odluke o izmjenama Poslovnika Skupštine, i izmjene i dopune Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Sjednica će biti posvećena i Predlogu odluke o otvaranju Parlamentarne istrage i formiranja Anketnog odbora radi prikupljanja informacija i činjenica o postupanjima koja se odnose na rad državnih organa u vezi sa zaduženjem Crne Gore po osnovu emitovanja obveznica u iznosu od 750 miliona eura.

Poslanici će razmatrati godišnje izvještaje Sudskog i Tužilačkog savjeta, Državnog tužilaštva, Zaštitnika ljudskih prava i sloboda, kao i više agencija.

Na dnevnom redu su izbori, imenovanja i razrješenja.

Izvor: MINA

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.