Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“SNP neće za sada rušiti vlast u drugim opštinama”

  • Autor onogost.me
  • 21.06.2022. u 18:06

Glavni odbor SNP-a je dao jednoglasnu podršku Opštinskom odboru Berana i prihvatio njihov stav da se u ovom trenutku ne ruši vlast na lokalnom nivou u drugim opštinama u kojima participiraju, zaključak je sa sjednice koja se večeras održala u Beranama.

Predsjednik SNP Vladimir Joković je istakao da će pratiti situaciju u svim opštinama u kojima SNP participira u vlasti i u odnosu na to donositi ubuduće odluke.

Ponovio je da smatra lošom odlukom da se SNP isključi iz vlasti u Beranama.

Kako je istakao Joković uoči sjednice, SNP je taj koji je pobijedio 2014. u tom gradu i koji je bio nosilac i utemeljivač nove vlasti.

“I na rezultatima izbora od proljetos mi smo pokazali da smo najjača partija i da su nam građani dali povjerenje, ali neki drugi su formirali vlast, naravno tamo gdje im SNP ne treba, a tamo gdje mi treba je poželjan koalicioni partner”, kazao je Joković.

Kako je poručio SNP ima poteza, šta god želi da uradi, i što je svrsishodno i u skladu sa političkom i ekonomskom situacijom.

“SNP uzima suvereno pravo da sa svojim snagom i samostalno odlučuje i bez ičijeg uticaja”, kazao je Joković.

Kako je dodao, nigdje do sada nije promijenja slika na lokalnom nivou osim u Beranama.

“Osnovni razlog zašto smo dio ove vlade je Temelji ugovor, a kakav će on biti, to zavisi od SPC. Ako bude prihvatljiv SPC-u prihvaljiv je i nama. Ne interesuje nas ko će se protiviti nekim odlukama”, kategoričan je Joković.

Istakao je i da su u Beranama da bi odali priznanje Opštskom odboru SNP, koji su pokazali da SNP ima, a da nažalost najviše žele da partija nestane bivši članovi.

Zbog toga što nijesu dio vlasti u Beranama, SNP je ranije najavio odgovor DF-u i Demokratama u vidu povlačenja podrške u Nikšiću i Mojkovcu i o tome su raspravljali na Glavnom odboru.

 

Izvor: TVCG

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Opštinski odbor Deokratske partije socijalista (OO DPS) u Nikšiću saopštio je da je Osnovno državno tužilaštvo podnijelo optužni prijedlog protiv načelnika Komunalne policije Veselina Čurovića ''dok u Nikšiću vlada pravi komunalni haos, dok divlje deponije niču na svakom koraku, dok psi lutalice gazduju nikšićkim ulicama, dok je automobila više na trotoarima nego na parking mjestima''.