Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

URA Nikšić: Organizovaćemo peticiju za ukidanje naplate parkinga kod bolnice i Doma zdravlja

parking
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 21.09.2019. u 13:43

Da stvari u opštini Nikšić odavno nijesu na svom mjestu, a da lokalna samouprava ne može da se pohvali uspješnom vladavinom dokaz je i katastrofalno stanje u jednoj od tri najveće mjesne zajednice, koja nosi ime ,,Grudska mahala", saopštio je danas Mirko Pavićević, član Opštinskog Odbora pokreta URA Nikšić.

On navodi da se građani ove mjesne zajednice u Nikšiću pored redovnih problema sa kanalizacijom, suočavaju sa psima lutalicama, neosvijetljenim ulazima ispred zgrada, javnom rasvjetom i sa nizom sličnih problema.

“Najnoviji revolt izazvala je Komunalna policija zajedno sa Parking servisom koji danima obilaze mjesnu zajednicu i uskraćuju nam pravo na parking. Najveći problem sa parkingom deceniju i više iza nas imaju stanari zgrade „Desetka“ odmah preko puta JU “Opšta bolnica Nikšić”. Par dana uoči proslave dana opštine komunalni inspektori su stanarima ove zgrade napisali novčane kazne za nepropisno parkiranje automobila ne uzimajući u obzir činjenicu da zgrada od više od 140 stanova nema dovoljno parking mjesta”, ističe Pavićević.

On navodi i da je planskom dokumentacijom na tom prostoru planirana  izgradnja novog stanbenog objekta.

“Ukoliko se to i ostvari naš parking će biti apsolutno nefunkcionalan. Ranijim planovima bila je zamišljena izgradnja parkinga dužinom cijele zgrade, međutim, zbog nedostatka novca dobili smo zelene površine ispred prvih ulaza. Zahvalni smo na ideji da nam oplemene sredinu, ali takođe, ljuti smo na lokalnu samoupravu koja naplatom parkinga ispred Hitne pomoći i novog dijela bolnice pretrpava naše kapacitete parkinga i ugrožava nam nesmetan prilaz stanovima. Stanari ove mjesne zajednice ne znaju ko su čelni ljudi zaduženi za rad mjesne zajednice”, saopštio je Pavićević.

On najvaljuje i da će u narednim danima Forum mladih Građankog pokreta URA Nikšić pokrenuti potpisivanje peticije kojom će od lokalne smouprave i Parking servisa tražiti ukidanje naplate parkinga ispred bolnice i Doma zdravlja.

“Osjećamo moralnu potrebu da pokrenemo ovu inicijativu zarad poboljšanja uslova korišćenja zdrastvene ustanove svim građanima Nikšića, ali da i u mjesnoj zajednici “Grudska mahala” obezbijedimo nesmetan prilaz svojim ulazima. Organizovaćemo i internet potpisivanje peticije dok će uporedno sa tim naši aktivisti obići uži dio grada, a sama peticija će se moći potpisati i vikendom na Trgu slobode u Nikšiću”, pojašnjava Pavićević.

On u ime URA Nikšić poziva sve sugrađane da bez obzira na bilo koju pripadnost izađu u susret i potpišu inicijativu.

“Naša je obaveza da umjesto onih koji su trenutno na vlasti učinimo grad mjestom u kojem je lijepo živjeti”, zaključio je on.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci