Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Vučinić: Jedinstvo opozicionih partija karika koja nedostaje

53048080_782013332167076_4942884686222327808_n
onogost.me arhiva
  • Autor onogost.me
  • 20.03.2019. u 09:01

Radnička partija prihvata poziv Ujedinjene Crne Gore o zajedničkom djelovanju opozicije koji je javno upućen liderima svih opozicionih partija i smatramo da bi što prije trebalo doći do održavanja takvog sastanka na kojom će se dogovoriti zajedničko djelovanje i akcija, saopštio je njen lider Janko Vučinić.

“Sada kada je narod na ulici i kada je energija narodnog bunta protiv kriminalne vlasti na najvećem nivou, kada su na protestima prisutni mladi ljudi i to u velikom broju, kada su se studenti probudili a konačno ima naznaka da će i jedan nacionalni sindikat podržati i priključiti se protestima, onda je jedinstvo svih opozicionih političkih partija i poslanika karika koja nedostaje da bi bili komplentni u odlučujućoj akciji svih društvenih subjekata, koja će prouzrokovati pad režima”, smatra on.

Još jednom je uputio podršku organizatorima protesta da istraju u mirnim i nenasilnim okupljanima naroda, kao i da oni sami pozovu opoziciju na ujedinjenje i prihvate ih u organizaciji istih.

“Ostavimo lične sujete i neslaganja iza nas jer imamo zajednički sadržalac i jedinstveni cilj, a to je rušenje režima i put ka slobodnim i poštenim izborima na kojima će se pokazati volja naroda i na osnovu koje će se konstituisati buduća vlast. I konačno da se u Crnoj Gori vlast prvi put promijeni na izborima i da se uvede princip smenjivosti vlasti. Zato hajde da se dogovorimo i svi zajedno da napravimo prvi korak ka demokratiji, a to su slobodni i pošteni izbori i vlast koja će proisteći iz slobodno izražene volje naroda”, poručio je Vučinić.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci