Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Vučinić: Podrška protestima, odluku o nerazilaženju nije trebalo mijenjati

53595275_331510917477113_4295140842743529472_n
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 14.03.2019. u 13:40

Mi u Radničkoj partiji smatramo da jedino protesti i to onakvi kakvi su bili 2. marta i nedelju dana ranije, kada je na ulicama Podgorice izašlo više od 15.000 građana, mogu prouzrokovati pad režima i donijeti slobodu Crnoj Gori, kazao je na današnjem presu lider te partije Janko Vučinić.

Iz tog razloga, kako je rekao, daju punu podršku organizatorima protesta i pozivao ih da istraju do kraja i ostvare cilj, a to je, podsjeća, podnošenje ostavki najviših državnih funkcionera, formiranje tehničke Vlade i održavanje slobodnih i poštenih izbora.

„Mi smo već ponudili organizatorima protesta svaki vid pomoći koliko je to u našoj mogućnosti i ponovo upućujemo poziv svim opozicionim partijama i njihovim poslanicima na postizanju jedinstva i zajedničkom djelovanju sa organizatorima građanskih protesta u rušenju režima. Takođe, želimo da pošaljemo poruku organizatorima protesta da budu oprezni i povedu računa o povjerenju koji su dobili od građana jer promjena odluke o nerazilaženju nakon subotnjeg protesta do ispunjenja zahtjeva nije dobra“, poručio je on.

Građani se, kako kaže, nijesu okupili ni zbog jednog organizatora protesta, nego zbog ogorčenja i nezadovoljstva opštim stanjem u društvu i zbog životne želje da takvo stanje mijenjaju odnosno one koji su ih doveli u takvo stanje.

„Zbog toga se protesti  ne smiju pretvoriti u jednonedeljne šetnje, koje nikada ne bi doveli do cilja, i odluka o nerazilaženju do ispunjenja zahtjeva, koju smo čuli na zadnjem protestu, je bila sasvim opravdana i nije je trebalo mijenjati. Ukoliko se najviši državni funkcioneri ogluše o zahtjeve, očigledno je da je sazrelo vrijeme za neko novo šatorsko naselje ispred najvažnijih državnih institucija na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog ili neki drugi vid radikalizacije, a sve u granicama mirnog i zakonskog protestnog skupa“, smatra on.

Prema njegovim riječima, informacija da je razlaz Radničke partije i DF-a fingiran da bi on ušao u organizaciju protesta i njihovu radikalizaciju je izmišljotina. Potvrda za to je, objašnjava on, što između Radničke partije i DF-a prilikom razlaza nije bilo nikakve svađe, čak ni težih riječi.

„Mi u Radničkoj partiji nemamo potrebe da radimo bilo što tajno, radimo sve javno i transparentno i sa organizatorima protesta, koji su plod opšteg narodnog nezadovoljstva, jedino bi mogli  javno da pregovaramo i evo im sada kažemo da im stojimo na raspolaganju u organizaciji protesta i čak u njihovoj eventualnoj radikalizaciji koja bi, naravno, bila u zakonskim granicama i okvirima mirnih protesta i građanske neposlušnosti. Ako žele nas u organizaciji protesta eto nas vrlo rado, da zajedno sa njima nosimo barjak slobode u prvim redovima. Ako to ne žele, mi ćemo biti u masi među ostalim građanima i nećemo se gurati pred kamere da bi bili viđeni“, poručili su oni dodajući da najiskrenije žele uspjeh ovih protesta i rušenje režima, te da ne žele nikakvo političko profitiranje na račun protesta.

Na kraju su uputili poziv svim članovima i simpatizerima Radničke partije, kao i svim slobodnim građanima da podrže i izađu na protest u subotu, a organizatorima protesta poziv da  razmisle o promjeni odluke o nerazilaženju okupljenih građana do ispunjenja zahtjeva.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci