Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Vuković: Može li se za grad u kome se gase sportski kolektivi reći da se razvija i napreduje?

vukovic
Demokrate
  • Autor onogost.me
  • 08.12.2018. u 08:36

Lokalna uprava je isključivi krivac zašto se lokalni klubovi gase, ali i zato što Pivara finansira klubove iz drugih gradova, a ne iz Nikšića, ističe se u saopštenju Nemanje Vukovića, potpredsjednika Opštinskog odbora Demokrata Nikšić  

Vuković dalje navodi da je nezainteresovanost aktuelne vlasti dovela do toga.

“Sa jedne strane, Veselin Grbović, nelegitimni predsjednik Opštine, ignorantskim odnosom i svojom nabusitošću, kumovao je gašenju više sportskih kolektiva u našem gradu. Dva rukometna kluba su nedavno ugašena. Fudbalski klub Čelik već godinama unazad moli za pomoć stojeći na ivici ponora. Karatisti se snalaze kako znaju i umiju da im članovi nekako odu na takmičenje kako bi branili boje reprezentacije. Džudo šampioni treniraju na livadama, a odbojkaši su odavno volonteri. Mnogi talenti već uveliko traže spas van rodnog grada, pa gotovo da nema sportskog kolektiva koji funkcioniše normalno”, navodi se u saopštenju koje potpisuje Vuković.

U nastavku njegovog obraćanja se kaže da je Grbović kao prvi čovjek grada, trebao da okupi nikšićke privrednike i da pokuša sa njima da postigne dogovor o sponzorisanju nikšićkih sportskih kolektiva.

“Ipak, on ima preči posao, a to je obmanjivanje javnosti pričom o nekim superostvarenjima budžeta. Poznato je, da kada je realizacija budžeta veća ili manja od planirane, da se mora raditi rebalans. Dakle, Opština Nikšić je po riječima Veselina Grbovića ostvarila veću realizaciju budžeta od planirane, ali rebalansa nema. Koliko je istina ono što Grbović govori pokazaće i Završni račun budžeta za ovu godinu. Već u ovom momentu, svima je jasno da je u pitanju manipulisanje javnosti”, navodi Vuković, ističući u nastavku da je predsjednik OO DPS Nikšić, Ivan Mitrović trebao da pomene broj odseljenih iz Nikšića u poslednjih 10 godina, broj nezaposlenih, negativan prirodni priraštaj, Željezaru, Boksite, Javorak…

“Stoga nam ostaje da im postavimo nekoliko pitanja: može li se za grad u kome se gase sportski kolektivi reći da se razvija i napreduje? Može li se grad iz koga mladost bježi, a ne doseljava, nazvati progresivnim, i da li će funkcioneri DPS ikada odgovarati za uništavanje nekada najrazvijenijeg grada u Crnoj Gori”, zaključuje se u ovom saopštenju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Opštinski odbor Deokratske partije socijalista (OO DPS) u Nikšiću saopštio je da je Osnovno državno tužilaštvo podnijelo optužni prijedlog protiv načelnika Komunalne policije Veselina Čurovića ''dok u Nikšiću vlada pravi komunalni haos, dok divlje deponije niču na svakom koraku, dok psi lutalice gazduju nikšićkim ulicama, dok je automobila više na trotoarima nego na parking mjestima''.