Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Za šest godina bez prijava za korupciju

grad_niksic
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 24.04.2019. u 13:36

Opština Nikšić za posljednjih šest godina nije imala ni jednu prijavu za korupciju, jer se lokalna uprava trudila da takve zloupotrebe iskorijeni, što će raditi i ubuduće, rekao je predsjednik Opštine, Veselin Grbović, na sjednici lokalne Skupštine.

Grbović je predstavio realizovane infrastrukturne projekte na području opštine, poput izgrađenih i rekonstruisanih saobraćajnica i vodovoda i naveo da je, u toj oblasti, uprava Nikšića ubjedljivo najviše radila u Crnoj Gori.

“Sa takvim učinkom sigurno se niko ne može porediti”, kazao je on.

Za urađeno, kako je naveo Grbović, imali su ogromnu pomoć države i Vlade koja je prepoznavala značaj određenih projekata i finansirala ih posredstvom Direkcija za saobraćaj i javne radove.

Grbović je, govoreći o planiranim projektima u ovoj godini, izdvojio po značaju i za Nikšić, i Crnu Goru, rekonstrukciju vojnih objekata u podnožju Trebjese u Dom za stare, za koju je obezbijeđena donacija Evropske centralne banke (ECB) od 3,7 miliona eura.

U Domu će, kako je naveo, moći da se smjesti oko 210 stanara, a zapošljavaće oko 100 radnika.

“Značajan projekat biće i završetak zapadne tribine fudbalskog stadiona, nakon čega će moći da se igraju utakmice reprezentacije Crne Gore u Nikšiću. Za taj projekat dobili smo donaciju od Fudbalskog saveza u iznosu od 1,5 miliona eura, dok ostala neophodna sredstva obezbjeđuje Uprava za javne radove”, rekao je Grbović.

Tokom godine počeće rekonstrukcija Dvorca Kralja Nikole od sredstava Direkcije za javne radove, a lokalna uprava obezbijediće novac za rekonstrukciju zgrade Opštine.

Gradska vlast, kako je najavio Grbović, planira i rekonstrukciju i proširenje prostora za Javnu ustanovu “Zahumlje”, koje je proslavilo 120 godina postojanja i zaslužilo veći i ljepši objekat za rad, pa će Uprava za javne radove raspisati tender.

“Do kraja godine biće završene četiri zgrade sa 150 stanova za pripadnike MUP-a, a očekujemo da ove godine, što će vjerovatno biti na nekoj od sledećih Skupština, dobijemo zahtjev za gradnju zgrade za zaposlene u sudstvu i tužilaštvu. Vojska je najavila gradnju stanova za oficirski kadar koji će biti uposlen na aerodromu Kapino Polje”, rekao je Grbović.

Prema njegovim riječima, u toku ove ili naredne godine biće završen i vjetropark na Gvozdu, a prethodno su vjetroelektrane postavljene na Krnovu, od čije naplate poreza je značajno pripunjen budžet.

“Očekujemo i do 700 hiljada eura naplate poreza od vjetroparka na Gvozdu, što će, uz dosadašnje prihode, omogućiti komotnije upravljanje, bilo ko bio na vlasti. Nadam se da će DPS i SD, kako su i do sada radili, nastaviti ovim putem. Građani vide da smo svojim radom i kvalitetom to zaslužili”, ocijenio je Grbović.

Govoreći o putnoj infrastrukturi, Grbović je podsjetio na završenu dionicu puta od Vraćenovića do Petrovića i započetu rekonstrukciju 17 kilometara saobraćajnice od Vilusa do Trubjele.

“Ostaje nam još dionica Kuside-Nikšić i završen je put prema sjeveru i Trebinju i Bileći, koji najbliža veza za autoputeve prema Hrvatskoj, Mađarskoj i Austriji. Sa Direkcijom javnih radova uradili smo dosta i lokalnih puteva, a ove godine planiramo da uradimo, kao i prethodne, oko 20 kilometara”, rekao je Grbović.

 

Izvor: Mina

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci