Građani u reformi pravosuđa
13:17
30.10.2019.

Projekat “Građani u reformi pravosuđa”, koji realizuju Centar za političku edukaciju i Defendologija centar iz Nikšića, a uz podršku Centra za monitoring (CEMI), Centra za demokratiju i ljudska prava (Cedem), Mreže za afirmaciju evropskih integracija i Evropske unije (EU), završen je uspješno.

 • 15:11
  24.10.2019.

  Prostora za saradnju i napredak između nevladinih organizacija (NVO) i pravosudnih organa u Nikšiću svakako postoji, zaključeno je na današnjem okruglom stolu „NVO sektor i pravosuđe - dosadašnja iskustva i preporuke za buduću saradnju“.

 • 16:54
  16.10.2019.

  Nakon stupanja na snagu Zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku Osnovni sud u Nikšiću naročito vodi računa da se postupci ne odugovlače i da se odluke donose u razumnim rokovima.

 • 14:11
  27.9.2019.

  Odnos medija sa sudstvom i tužilaštvom je jako važan, ali uvijek može biti bolji i kooperativniji, te treba da se zasniva na nezavisnosti, nepristrasnosti, stručnosti, profesionalizu, povjerenju i poštovanju, zaključak je sa današnje panel-diskusije „Pravosuđe i mediji“ na kojoj su govorili novinari i predstavnici pravosuđa.

 • 16:16
  12.9.2019.

  Iako su alternativne sankcije počele da se primjenjuju u crnogorskom pravosudnom sistemu prije pet godina, prema istraživanju koje je sproveo Centar za građansko obrazovanje za dvije trećine građana one su novina. Da bi upoznali građane sa ovom vrstom kazne Centar za političku edukaciju i Defendologija centar iz Nikšića organizovali su tribinu pod nazivom „Alternativne sankcije sa akcentom na rad u javnom interesu“.

 • 13:23
  5.9.2019.

  Istraživanje o percepciji pravosudnih organa u Nikšiću od strane naših sugrađana predstavljeno je danas u Tehnopolisu, a sprovedeno je u okviru projekta “Građani u reformi pravosuđa”.

 • 15:33
  1.10.2018.

  Performans mladih u parku, kod Gradske kuće, održan je juče, čime su kompletirane aktivnosti projekta „Korupciju na nultu opciju“ .