Brnović i saradnici gosti FSCG: Podrška bivšim trenerima Sutjeske

FSCG
 • Autor onogost.me
 • 17.08.2023. u 19:53
Doskorašnji trener Sutjeske Nenad Brnoviće je bio gost Fudbalskog saveza Crne Gore, objavljeno je iz te asocijacije.

Brnović je nedavno napustio Nikšić, a prije nekoliko dana i izdao saopštenje u kojem je istakao da su njemu i saradnicima iz tog kluba prijetili pištoljem i zahtijevali od kompletnog stručnog štaba da podnesu ostavke.

Sutjeska je te navode brzo demantovala.

“Brnović se zajedno sa pomoćnicima obratio rukovodstvu Saveza kako bi u direktnom razgovoru imali priliku da iznesu detalje sa sastanka koji su održali sa upravom FK Sutjeska tokom kojeg je, prema njihovim riječima, došlo do nemilih scena i neprihvatljivih reakcija od strane uprave nikšićkog kluba”, navodi se na sajtu FSCG.

“Zbog svega što se desilo na pomenutom sastanku, treneri su predali tužbe Disciplinskoj komisiji i Arbitražnom sudu FSCG koji će u daljim postupcima, u skladu sa svojim ovlašćenjima, odlučivati po podnijetim prijavama. Ujedno, Brnović, Srđan Kljajević i Nemanja Tatalović informisali su Savićevića i Đurđevca da su nadležnim državnim organima predali krivične prijave protiv rukovodilaca FK Sutjeska” koji su prisustvovali predmetnom sastanku”.

Savićević i Đurđevac pružili su podršku Brnoviću i njegovim kolegama u namjeri da zaštite njihova prava pred Disciplinskom komisijom i Arbitražnim sudom, ali i kroz redovni postupak kod nadležnih državnih organa. Rukovodioci Saveza su tokom razgovora izrazili nadu da se u crnogorskom fudbalu ubuduće neće govoriti o sličnim ili istim događajima”.

Za kraj se navodi:

“Ujedno, ovim obraćanjem rukovodstvo FSCG podsjeća sve fudbalere, trenere i fudbalske radnike da će Savez, posredstvom nadležnih organa, pružiti maksimalnu podršku u cilju zaštite i ostvarivanja prava definisanih potpisanim ugovorima”.

Izvor: Vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  1. Nevjerovatno loš potez Dejov i Saveza,da se oni svrstavaju u ovakvim situacijama,bruka!
   Postoje Sudovi i Arbitraže,pa neka se sve nepristrasno ispita i riješi.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U Nikšiću je danas formiran Ženski odbornički klub, čiji je cilj afirmacija rodne ravnopravnosti, unapređenje položaja žena i snaženje lokalne demokratije.
  Predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić ističe da će gradnja vjetroparka Bijela znatno doprinijeti razvoju te male sjeverne opštine. Kao i u cijeloj Crnoj Gori i u ovoj opštini najveći problem će biti planska dokumentacija, koja je, kako kaže, napravljena u pravcu razvoja drugih privrednih grada, ili je nema.