Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Giljen: Naredne sedmice bićemo još spremniji

217564112_2753927938193956_2028745892833904796_n
FK Sutjeska/Facebook
  • Autor onogost.me
  • 17.07.2021. u 09:29

Prošli su Nikšićani u drugu rundu evropskog takmičenja i već znaju da će naredne sedmice ugostiti Makabi. Igrali su bolje nego što se očekivalo, držali sve konce u svojim rukama, ali pri kraju meča i strijepljeli, jer domaćin je mogao do preokreta, a to bi anuliralo prednost Nikšićana ostvarenu u prvom meču.

Strateg Milija Savović je zadovoljan po povratku iz Gruzije. Posebno ga, čini se, raduje, to što je njegov tim igrao zrelije, što su bili spremniji.

“Velika je sedmica treninga i to smo znali. Bolje smo igrali nego u Podgorici, bili smo svježiji, a i nekoliko stepeni temperature nam je svemu tome doprnijelo. Uz to, protivnika smo već bolje poznavali, znali sve njegove mane i vrline. Imali smo u početku meča šansu i žao mi je što je nijesmo iskoristili. Ako bi neko realan analizirao meč mogao bi zaključiti da smo zaslužili dva gola prednosti, ali u fudbalu nije tako, pa smo morali da strijepimo u finišu meča. Izjednačenje u ovakvim mečevima nikome ne prija, ali važno je da smo i nakon što smo primili gol ostali na pravom putu, da smo znali da sačuvamo rezultat”, kaže nakon meča u Tbilisiju Milija Savović.

O novom rivalu šef stručnog štaba Sutjeske ne zna mnogo.

Kaže da su do sada bili preokupirani revanš utakmicom sa Gagrom, a da tek prikupljaju informacije o predstavniku Izraela.

“Sigurno je jedino da se radi o respektabilnom protivniku. To što igramo prvi meč pred svojom publikom i ne znači mnogo. Najvžnije je da imamo dobar zdravstveni bilten. Božo Marković se razbolio uoči meča s Gagrom i to nam je prilično poremetilo koncepciju, ali biće u kombinaciji za sljedeću utakmicu i to nas raduje. Janjić je potvrdio da je u dobroj formi, pa je sad preostalo jedino da preostalih nekoliko dana radimo najbolje što možemo i nadamo se novom uspjehu. Svjesni smo da predstavljamo Sutjesku, Nikšić i Crnu Goru, a svaka naredna runda za nas je novi izazov”, riječi su Milije Savovića.

Tel Aviv čeka Sutjesku, a zbog tog ne skriva zadovoljstvo ni kapiten Nikšićana Vlado Giljen.

“Mislim da smo od Gagre bili bolji, a pogotovo kad se uzmu u obzir oba meča. Morali smo igrati opreznije, ali u revanšu smo znali šta nam je činjeti, jer rivala smo bolje poznavali. Zaslužili smo lagodniji prolaz, ali… Trenutak nepažnje mogao nas je mnogo koštati, ali bili smo pribrani u odsudnim trenucima. Narednih dana ćemo, sigurno, dodatno podići formu. Protiv Izraelaca ćemo biti još bolji i nadam se da će nam to biti dovoljno za prolaz u narednu rundu takmičenja”, kaže za Arenu kapiten Sutjeske Vlado Giljen.

Izvor: Pobjeda

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.