Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Giljen podržao Rakojevića: Jedna kriza nije mjerilo svih rezultata

68575332_1282942598531870_7775921526427090944_n_0
Milan Šapurić
  • Autor onogost.me
  • 05.03.2020. u 08:37

Aktuelni šampion države je poslije tri proljećna kola skliznuo na “minus 11” u odnosu na vječitog rivala i lidera Budućnost, snovi o odbrani titule su utihnuli, a poslije rezultatske blamaže pod Golubinjom protiv Rudara (5:1) Nikola Peco Rakojević je podnio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba Sutjeske.

Međutim, uprava Nikšićana je to odbila, a nakon razgovora sa iskusnim strategom dogovoreno je da zajedno prebrode krizu, s obzirom da su “plavo-bijeli” u drugom dijelu sezone od mogućih devet bodova uzeli samo četiri.

Tako je Sutjeska dokazala ozbiljnost, a igrači su se obradovali Pecovom ostanku…

“Šef je stao iza nas igrača, želio je da preuzme odgovornost na sebe nakon naše loše partije. Uprava je znala da nam je trenutno naišao loš period i da jedna kriza ne može da bude mjerilo svih rezultata”, govori za Dnevne novine golman i kapiten Vladan Giljen, kome potpitanja nisu bila potrebna.

“Sutjeska je ozbiljan klub koji ne misli samo na sadašnjost, već i na budućnost. Normalno je da su ga razuvjerili da podnese ostavku, jer je šef uradio mnogo dobrih stvari i za nas igrače i za klub. Drago nam je što je ostao, jer ne bi bilo lako da se rastanemo poslije tri zajedničke uspješne godine”.

Tridesetogodišnji čuvar mreže ne sumnja da će se Nikšićani vratiti na pobjednički kolosjek.

“Siguran sam da ćemo se već u subotu protiv Podgorice na našem stadionu izvući iz krize”, jasan je bivši mladi reprezentativac, koji mini krizu pripisuje “bolnici” koja je prisutna kraj Bistrice…

“Počeli smo dobro protiv Zete, igrali smo dobro i upisali trijumf, a onda su uslijedile povrede Damira Kojaševića i Marka Vukovića, pa virusi Marka Ćetkovića i Milutina Osmajića… Bilo je još nekih sitnih problema. Međutim, nadam se da je sve to prošlost i da ćemo se polako konsolidovati”.

Sutjeska zaostaje 11 koraka, treća titula zaredom je (ne)moguća misija, ali u razmišljanju prvotimaca iz grada piva i čelika se ništa nije promijenilo…

“Postavljamo se i razmišljamo isto kao kada je bilo “minus osam” ili “minus šest” nakon prvog proljećnjeg kola. Šta je tu je, a ako se budemo osvrtali na dosadašnje igre i rezultate ništa nam neće dobro donijeti. Treba što prije da zaboravimo prošlo kolo i da počnemo da igramo u dobrom ritmu. Ima još da se igra”, jasan je Giljen.

Realno razmišljanje je da će šampion lakše do trofeja u masovnijem takmičenju nego do titule Sutjeska se nalazi u polufinalu Kupa uz Budućnost, Podgoricu i Petrovac.

“Imamo izgledne šanse u Kupu, ali igraćemo i u prvenstvu do kraja, a o Kupu ćemo pričati kada dođe vrijeme. O tom potom”, podvukao je Giljen.

 

Izvor: Dnevne novine

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.
Fudbaleri Arsenala pobijedili su Sutjesku 1:0 u posljednjem meču 30. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.
Fudbaleri Sutjeske danas gostuju Arsenalu u 30. kolu MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige.