Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Godinu će pamtiti po pozivu u nacionalni tim

stefan-loncar-1000x555
FSCG
  • Autor onogost.me
  • 27.12.2018. u 14:21

Dominantna titula, debi za A reprezentaciju Crne Gore, jesenja kruna i polufinale Kupa… Stefan Lončar iza sebe ostavlja sjajnu 2018. godinu.

A upravo zbog toga, 22-godišnji vezista Sutjeske je zasluženo dobio nagradu za najboljeg igrača Telekom 1. CFL. Uostalom, tako su odlučili treneri i kapiteni naših prvoligaša.

Lončar je sakupio 40 bodova, za samo četiri boda je pretekao štopera Igora Vujačića iz Zete, dok je treći bio njegov saigrač Marko Ćetković sa 21 bodom.

“Ne bi bilo nezasluženo da su nagradu dobili Vujačić ili Ćetković. Sada sam odskočio i ponosan sam na sebe. Ovo mi je veliki podstrek za razvoj karijere”, rekao je visoki vezista, kome je nagradu uručio naš reprezentativac Marko Simić.

Rođeni Nikšićanin je sa 22 godine jedan od najmlađih sa nagradom “najbolji fudbaler lige”.

“Debitovao sam u junu za reprezentaciju, igrao protiv Bosne i Hercegovine i Slovenije. Mislio sam da ću otići tokom ljeta, ali nešto se iskomplikovalo”, poručio je Lončar, koji ne žali, jer igra dobro u plavo bijelom dresu.

“Ne znam da li će naredne godine doći do transfera, ali vjerujem da ću napredovati u karijeri i nastaviti da ostvarujem dobre rezultate”.

Sutjeska na polusezoni ima plus četiri u odnosu na Zetu i OFK Titograd, dok je Budućnost na minus sedam. Nikšićani su pokazali karakter, jer su na početku sezone bili u minusu od osam bodova.

“Prošle sezone smo osvojili titulu, ove krenuli nešto lošije, ali uspješno smo završili godinu. Prvi smo u prvenstvu, u polufinalu smo Kupa i nadamo se da ćemo uzeti makar jedan trofej. Ne mora da bude dupla kruna, važno je da izađemo u Evropu”, jasan je Lončar.

Ipak, svi u Nikšiću sanjaju dupnu krunu. Ili makar novu titulu…

“Najveći konkurenti? Svakako je to Zeta, ali ne bih otpisivao ni Budućnost, Titograd i Petrovac. U našoj ligi si poslije dva tri vezana trijumfa odmah u vrhu, tek smo na polovini sezone i ništa još nije riješeno”, podvukao je najbolji fudbaler naše elite za godinu koju ispraćamo.

 

Izvor: Dnevne novine

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na šest kola od kraja Meridijan Prve Crnogorske fudbalske lige, fudbaleri Sutjeske zaostaju pet bodova za vodećim dvojcem, Dečićem i ekipom Budućnosti, a danas će u okviru 31. kola pokušati da pobijede Jedinstvo i zadrže šanse za neko od prva dva mjesta.
Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.