Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Iz Sutjeske u Mađarsku: Drešković potpisao za Debrecin

  • Autor onogost.me
  • 26.05.2022. u 12:17

Nakon jedne sezone u Nikšiću i osvojene titule sa Sutjeskom, Meldin Drešković nastavlja karijeru u Mađarskoj - crnogorski reprezentativac potpisao je ugovor sa Debrecinom.

Drešković je potpisao ugovor na dvije godine, uz opciju da se saradnja nakon toga produži na još godinu dana.

“Jedan veliki iskorak u mojoj karijeri. Htio bih da se zahvalim svim trenerima, koji su radili sa mnom i uz koje sam se razvijao kao i selektoru Raduloviću, kod koga sam debitovao u reprezentaciji. Posebno sam zahvalan Miliji Savoviću koji je najviše vjerovao u mene. Ove sezone smo sa Sutjeskom imali fantastičnu sezonu. Zahvalan sam svima saigračima i ljudima iz kluba, jer je ipak titula zajednički uspjeh svih nas”, rekao je Drešković, koji je ove sezone za Sutjesku odigrao 33 utakmice i postigao dva gola.

Drešković je u Sutjesku stigao prošlog ljeta iz plavskog Jezera.

“Veliki iskorak u karijeri za Dreškovića, a samim tim i velika obaveza da se dokaže u novoj sredini u jednoj jakoj ligi koja stalno napreduje, iz godine u godinu”, rekao je Dreškovićev menadžer Dejan Peković.

Drešković nije prvi crnogorski internacionalac u Debrecinu. Prije njega za klub je igrao Vukašin Poleksić. A u Mađarskoj je branio Danijel Petković, Milan Mijatović je čuvar mreže MTK iz Budimpešte, dok je Driton Camaj ove sezone partijama u dresu Kišvarde stigao i do reprezentativnog dresa.

“Sigurno kvalitetne utakmice i predstavljanje Vukašina Poleksića, Danijela Petkovića, Milana Mijatovića na golovima mađarskih prvoligaša, a sada i Dritona Camaja, koji je imao sjajnu sezonu sa Kišvardom otvaraju vrata crnogorskim igračima u Mađarskoj”, poručio je Peković.

Debrecin je sezonu u Mađarskoj završio na sedmom mjestu sa 39 bodova.

 

Izvor: vijesti.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.