Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Krajem februara počinje akcija “Fudbal u školama”

0000004301_1050_624_cut
FSCG
  • Autor onogost.me
  • 12.02.2020. u 14:11

Fudbalski savez Crne Gore i ove godine organizovaće akciju posvećenu popularizaciji fudbala među djecom uzrasta od 7 do 10 godina - Fudbal u školama.

Na sastanku u Kući fudbala, kojem su pristustvovali predstavnici 34 osnovne škole iz cijele Crne Gore, dogovoreno je da projekat počne krajem februara, da se prvi krug takmičenja završi u martu, drugi u aprilu, a onda da se finalni turnir organizuje u maju ove godine.

Ove godine očekuje se da učešće u projektu uzme oko 50 osnovnih škola iz cijele države, što je značajan iskorak u odnosu na prethodno izdanje, kada ih je bilo 30.

Takmičari će biti podijeljeni u dvije starosne kategorije, u jednoj će se nadmetati djeca iz drugog i trećeg razreda, a u drugoj djeca iz četvrtog i petog razreda.

Poseban akcenat tokom realizacije projekta biće stavljen na zdrave stilove života, odnosno edukaciju učenika i roditelja po pitanju zadravih načina ishrane.

“Prošlogodišnja akcija ispostavila se kao veoma uspješna, tako da smo sa zadovoljstvom odlučili da je organizujemo i ove godine. Ovim projektom želimo da djeci još više približimo fudbal i zdrave stilove života. Želimo i da kod učesnika takmičenja, koja će se organizovati u pedestak crnogorskih škola, probudimo ili pojačamo ljubav prema sportu i pogotovo fudbalu. Naravno, vjerujemo da će djeca kroz takmičenja sa vršnjacima iz susjednih gradova ili opština steći nova prijateljstva, čime će biti zadovoljen i socijalni aspekt ove akcije”, istakao je Goran Mišković, koordinator projekta “Fudbal u školama”.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.