Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Naš sugrađanin pripremio plan treninga za “budnost” sudija

56315685_1517943885007482_1051577224362196992_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 10.04.2020. u 05:52

U skladu sa novonastalom situacijom, a poštujući preporuke nadležnih organa o ograničavanju kretanja, Sudijska komisija pripremila je set aktivnosti prilagođenih vremenu korona virusa, najavljeno je iz Fudbalskog saveza Crne Gore.

Naš sugrađanin i fitnes instruktor za sudije, Dragan Mijušković, u cilju sprovođenja ove aktivnosti je prilagodio plan treninga sudija uslovima sprovođenja u zatvorenom prostoru.

Iz Fudbalskog saveza su kazali da sudije i njihovi pomoćnici redovno dobijaju plan treninga, koji ih održavaju u nivou fizičke spreme iz kojeg bi brzo mogli da dostignu nivo dovoljan za praćenje takmičenja.

Sa druge strane, Sudijska komisija je pripremila online platformu pomoću koje je krenula edukacija na daljinu kada je u pitanju teoretska pripremljenost sudija.

Pomoću ove platforme svaki dan se postavljaju video materijali, a sudije, pomoćne sudije i kontrolori daju odgovore i komentare, dok instruktori FSCG na kraju postavljaju zaključak i preporuku za svaku zadatu situaciju.

“Cilj ovih mjera je da održavamo “budnost“ sudija kako bi u slučaju odluke nadležnih organa o nastavku šampionata bili spremni da odgovore obavezama”, istakli su iz FSCG.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.
Fudbaleri Arsenala pobijedili su Sutjesku 1:0 u posljednjem meču 30. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.
Fudbaleri Sutjeske danas gostuju Arsenalu u 30. kolu MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige.