Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Odlika velikog kluba

cicmil-1000x555
FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 05.07.2019. u 12:44

Kada se pomene takmičarska 2018/2019. sezona u Nikšiću, gotovo svi ljubitelji fudbala prvo pomisle da je to godina kada je odbranjena titula, četvrta za Sutjesku.

Godina velikih pobjeda, brojnih pozitivnih serija, rekorda, koja je na kraju krunisana na najbolji način titulom! Ali, kraj Bistrice još sa dozom gorčine osvrću na nedavno završenu sezonu. Iz prostog razloga što su tokom sezone zbog povreda ostali bez tri važna igrača prvo se povrijedio Božo Marković, koji je doživio najtežu povredu u sportu, jer je pokidao prednje ukrštene ligamente, zatim je u finišu sezone, Miljan Vlaisavljević doživio frakturu fibule lijeve noge, da bi u posljednjem meču prednji ukršteni ligament stradali i Stefanu Cicmilu. Tri teške povrede bacile su sjenku na sjajne rezultate.

Ali, u najtežim trenucima Sutjeska je pokazala veličinu. Nikšićani su odmah nakon povrede Boža Markovića, napadaču “plavih” pružili maksimalnu podršku, a iako mu je slijedio dug proces oporavka uprava Sutjeske ponudila mu je novi ugovor. Klub sa Bistrice oduševio je potezom i na kraju sezone, lako su u planu bila pojačanja, Uprava je donijela odluku da produži saradnju sa Vlaisavljevićem i Cicmilom!

Božo Marković je 10. marta, na utakmici protiv Mladosti kraj Bistrice (0:0) u 23. kolu, pokidao prednje ukrštene ligamente, a operisao se već 5. aprila u KC u u Podgorici. Vratio se na teren nakon šest mjeseci i 24dana i u prvom meču protiv Iskre u Kupu odmah postigao gol.

“To je sigurno poseban gol u mojoj karijeri. Imao sam nevjerovatnu želju da se vratim što prije i jači nego što sam bio. Trenirao sam i po pet puta dnevno, radio pakleno, a sve da opet budem sa ekipom. Sutjeska je moj klub, a sigurno da mi je mnogo značilo kada sam iako tek operisan dobio ponudu da produžim saradnju. Zaista nevjerovatno i to mi je mnogo značilo. Hvala svima koji su vjerovali u mene”, kazao je Marković, koji je na kraju bio u idealnom timu sezone, čime je pokazao koliko znači za ovu ekipu.

Pouzdani defanzivac Stefan Cicmil, povrijedio se u posljednjem kolu pod Goricom protiv Budućnosti. Prošle sezone odigrao 31 utakmicu i postigao pet golova na putu Sutjeske ka osvajanju druge uzastopne titule.

Nakon operacije u Zagrebu, sada se fokusirao na izvršavanje savjeta ljekara i fizioterapeuta kako bi se što prije vratio na teren. Baš kao i Marković, dobio je dodatni motiv jer je uprava Sutjeske odmah sa njim produžila ugovor, bez obzira što neće moći da pomogne timu tokom narednih pet šest mjeseci.

“Čelnici kluba su u mom slučaju definitivno pokazali veličinu. Dogovorili smo nastavak saradnje, iako je ugovor istekao. Jasno je da mnogi klubovi ne bi to uradili, ali Sutjeska je potpuno drugačija od drugih i zaista osjećam veliko zadovoljstvo”, kazao je Stefan Cicmil.

Pouzdani defanzivac pokušaće poput Markovića što prije da se vrati na teren.

“Odmah po povratku iz Zagreba sam počeo sa terapijama i radom kako bi se što prije vratio na teren. Već sam počeo da vozim bicikl, sve se odvija po planu, pa čak i brže od toga. Jedva čekam da se vratim i odužim se čelnicima kluba, stručnom štabu, saigračima i navijačima, ne pričom, već dobrim partijama”, poručio je Cicmil.

Novi ugovor dobio je i Miljan Vlaisavljević, koji se povrijedio protiv Budućnosti u utakmici Kupa.

Tako je Sutjeska pokazala da osim rezultata i trofeja brine i o drugim stvarima. Definitivno vrednijim od samih trofeja. Bez dileme šampionski potez šampiona.

 

Izvor: Pobjeda

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.
Fudbaleri Arsenala pobijedili su Sutjesku 1:0 u posljednjem meču 30. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.
Fudbaleri Sutjeske danas gostuju Arsenalu u 30. kolu MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige.