Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Plavi” se vraćaju sa tri boda iz Bara

fk_sutjeska_foto
FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 26.09.2021. u 18:50

Fudbaleri Sutjeske ostvarili su trijumf nad Mornarom u gostima 0:2, u utakmici devetog kola domaćeg prvenstva. Golove za "plave" postigli su Jovović i Nikač.

Krenuli su domaći otvoreno i odmah na startu se vidjelo da će biti prilike da Nikšićani preko hitrih igrača dođu do šansi iz kontri ili polukontri. Upravo jedna polukontra u 13. minutu bila je kobna za Barane, bio je to mat u tri poteza. Naime, lopta je iz odbrane došla do Janjića na sredini terena, koji je petom dodao loptu Jovoviću, a krilni igrač Sutjeske je lako pretrčao rivala, ušao u kazneni prostor i jakim udarcem u suprotni ugao matirao golmana barske ekipe. Mogao je Mornar do izjednačenja u 17. minutu, Ćetković je istrčao sam ispred Giljena, ali je golman i kapiten vodećeg tima na tabeli, odličnom intervencijom, izašao kao pobjednik. Grbić je u 24. minutu dobro prošao po lijevoj strani, ipak, Giljen je skratio ugao, pa nije bilo problema za goste. Mornar je napadao, imao još poluprilika, ali nije bilo promjene rezultata. Domaći su u 33. minutu zahtjevali od sudije da svira jedanaesterac, kada Drešković oborio Škrijelja u šesnaestercu. Sudija je nakon tog duela procijenio da nema govora o penalu. Promašene prilike domaće ekipe Sutjeska je kaznila novim golom u 43. minutu. Janjić je opet bio važan kod pogotka, ispred kaznenog prostora Mornara izvršio je pritisak na Perišića. Odbrambeni igrač domaće ekipe je pogriješio pri dodavanju, Janjić presjekao pas, te odložio loptu Nikaču koji je sa nekih 17 metara pogodio donji desni ugao gola barske ekipe za 0:2.

U drugom poluvremenu drugačija igra obje ekipe. Sutjeska je prilagodila taktiku domaćoj ekipi, odigrala iskusno, pa Mornar nije pravio većih problema ispred gola gostiju. Pokušavali su Barani preko krila da ugroze gol “plavih”, Grbić je bio najopsaniji, ali Nikšićani nijesu dozvolili protivniku da napravi izgledniju priilku. Imali su gosti i nekoliko pokušaja sa distance, ali golman domaće ekipe, Vukčević, nije se dao prevariti. Eraković je u 82. minutu, poslije prodora po desnoj strani, uposlio Vukovića, koji nije uspio da se upiše u listru strijelaca. 

Sutjeska je ostvarila sedam trijumfa, uz dva remija u devet odigranih mečeva, pa izabranici Milije Savovića ubjedljivo drže prvo mjesto na tabeli sa 23 osvojena boda. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.
Fudbaleri Arsenala pobijedili su Sutjesku 1:0 u posljednjem meču 30. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.
Fudbaleri Sutjeske danas gostuju Arsenalu u 30. kolu MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige.