Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Poraz Sutjeske u najvećem crnogorskom derbiju

78101532_434489083881682_3448902972556181504_n
Branko Čupić
  • Autor onogost.me
  • 01.12.2019. u 15:51

U crnogorskom klasiku, između Sutjeske i Budućnosti, koji je danas odigran kraj Bistrice, slavili su gosti iz Podgorice rezultatom 0:2.

Veoma borbena utakmica “začinjena” velikim brojem prilika i sa dva gola viđena je danas kraj Bistrice, a u kojoj su gosti bili konkretniji što im je donijelo tri velika boda u trci za titulom.

Gosti su već u 3. minutu zaprijetili. Prvo je pokušao Zarubica, pa nakon njega i Ivanović sa peterca nakon centaršuta Boljevića, ali je oba puta Ličina bio siguran.

“Plavi” su prvu ozbiljnu priliku stvorili u 15. minutu. Ćetković je vikao loptu 50-ak metara, uposlio Kojaševića koji je sa ivice šesnaesterca šutirao pored gola.

U 23. minutu Podgoričani su bili blizu pogotka kada je kapiten Milić nakon centaršuta Božovića odlično reagovao u petercu, ali je lopta nakon njegovog pokušaja završila preko gola.

Ipak, samo dva minuta kasnije Budućnost stiže do vođstva. Božović je centrirao sa desne strane, Ličina zaustavio udarac Zarubice, a odbijenu loptu u gol je poslao Igor Ivanović.

U 34. minutu nakon kornera Vučića u gužvi je loptu zahvatio Nedić, ali nije uspio ozbiljnije da zaprijeti.

Sudija Šćepanović nije tolerisao nešto grublju igru Budućnosti pa su žute kartone u prvom dijelu igre zaradili Ivanović i Mirković zbog startova nad Grivićem i Erakovićem.

Ofanzivna igra obilježila je početak drugog poluvremena. U 48. minutu umalo Zarubica nije iskoristio grešku Nedića, da bi u narednom napadu na suprotnoj strani pokušao Kojašević, ali bez uspjeha.

U 56. minutu Ličina je još jednom bio na visini zadatka. Zarubica je odlično pronašao Grbića, koji se našao u veoma izglednoj prilici, ali je golman “plavih” potvrdio da se nalazi u odličnoj formi. 

U 62. minutu golman Podgoričana Miloš Dragojević je izbio loptu do Erakovića koji je slabo zahvatio, nakon čega je završila visoko iznad gola. Pet minuta kasnije probao je Marko Ćetković ali je gađao pravo u golmana Budućnosti.

Rođeni Nikšićanin u redovima Budućnosti, Dejan Zarubica, deset minuta prije isteka regularnog toka nije uspio zahvatiti loptu na pet metara od gola, a minut kasnije tukao je Draško Božović, ali je gađao pored gola.

U posljednjim trenucima meča postavljen je konačan rezultat kada je nakon dodavanja Zarubice precizan bio rezervista Stoiljković.

Sutjeska nakon ovog kola ostaje na 34 boda, a u narednom, koje je na programu u četvrtak, aktuelni prvak države igraće u gostima protiv Grblja.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na šest kola od kraja Meridijan Prve Crnogorske fudbalske lige, fudbaleri Sutjeske zaostaju pet bodova za vodećim dvojcem, Dečićem i ekipom Budućnosti, a danas će u okviru 31. kola pokušati da pobijede Jedinstvo i zadrže šanse za neko od prva dva mjesta.
Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.