Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Rekorder među stativama: Golman Nikola Delibašić najduže “začarao” svoju mrežu

dela
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 28.07.2018. u 06:02

Dobro je poznato javnosti da prvoligaški rekord u broju minuta bez primljenog gola drži kapiten i čuvar mreže Sutjeske Vladan Giljen, ali rekord na crnogorskoj fudbalskoj sceni pripada drugom našem sugrađaninu.

Doskorašnji golman Mornara, Nikola Delibašić, u prethodnoj sezoni je sa barskim timom uspio da ostvari plasman u Prvu ligu i ujedno svoju mrežu sačuva 1220 minuta, što nije do sada uspjelo nijednom čuvaru mreže u bilo kom fudbalskom takmičenju u Crnoj Gori.

Delibašić je prve golmanske korake napravio u “Polet Starsu” kod trenera Slaviše Đurkovića, a kasnije je profesionalno čuvao mrežu Čelika, Sutjeske, Ibra, Iskre, Rudara i Mornara.

“Moji golmanski počeci vezani su za “Polet Stars” gdje sam počeo da treniram kada sam imao osam godina.  Za ovaj sport sam se opredijelio kada sam prvi put osjetio ljepotu pobjede igrajući  fudbala sa drugovima. Profesionalnu karijeru počeo sam u fudbalskom klubu Čeliku sa kojim sam izborio plasman u Prvu ligu i nakon toga tri godine nastupao i u kfalifikacijama za Ligu Evrope”, navodi Delibašić.

Kao po nepisanom pravilu timove za koje je nastupao ulazili su iz nižeg u viši rang takmičenja, pa je tako plasman iz Druge u Prvu crnogorsku ligu ostvario sa Čelikom, Iskrom i Mornarom. Nikola je na domaćoj fudbalskoj sceni promijenio nekoliko klubova, a posljednje dvije sezone je proveo u Baru.

“Dvije posljednje sezone proveo sam  u Mornaru sa kojim sam prethodne izborio plasman u Prvu ligu. Imali smo odlične rezultate a to je produkt dobrog rada i savršene atmosfere koju smo imali. Uspio sam da ostvarim uspjeh i na ličnom planu nakon što sam oborio crnogorski rekod po broju minuta u kojima nisam primio gol”, navodi on.

Naš sugrađanin ističe da taj uspjeh ne bi mogao ostvariti bez podrške saigrača, kao i trenera Zorana Perovića koji mu je za ove dvije godine prenio mnogo znanja.

“Ovom prilikom bih se zahvalio cijeloj ekipi jer bez njih ne bi bilo moguće napraviti ovakav rezultat. Posebnu zahvalnost dugujem momcima iz odbrane koji su cijelu sezonu odigrali na vrhunskom nivou i naravno treneru golmana Zoranu Peroviću od koga sam mnogo naučio“,

Mladi golman je trenutno slobodan u izboru nove sredine, a nema sumnje da će ubrzo pronaći novi klub u kom će nadograđivati svoj golmanski talenat, kao i rezultat, a možda u novoj sezoni ponovo neki tim uvede u viši rang takmičenja i obori novi rekord.

“Na kraju ove sezone morao sam se pozdraviti sa Mornarom jer nam se nijesu poklopile ambicije i ja sam slobodan u izboru novog kluba. Trenutno imam nekoliko interesantnih ponuda, ali još ništa nisam konkretno odlučio. Svom doskorašnjem klubu bih poželio svu sreću u narednoj sezoni i da ostvare što bolji plasman”, zaključio je na kraju razgovora za naš portal Nikola Delibašić.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.
Fudbaleri Arsenala pobijedili su Sutjesku 1:0 u posljednjem meču 30. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.
Fudbaleri Sutjeske danas gostuju Arsenalu u 30. kolu MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige.