Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Šampion spreman za trku sa liderom

84325981_2362893260630761_1175392837924028416_o
FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 14.02.2020. u 12:13

Približio se nastavak šampionata i to će, vjerovatno, biti najizazovnija završnica prvenstvene trke u posljednjih nekoliko godina, bar za prvotimce Sutjeske, jer oni brane naslov prvaka i za njima je pet sezona sa osvojenih pet trofeja, a kaskaju za najvećim rivalom čak osam bodova.

Međutim, ako je suditi po rezultatima prijateljskih mečeva koje su izabranici Nikole Rakojevića odigrali u minulih mjesec, najtrofejniji crnogorski fudbalski klub će ovog proljeća biti ubojitiji i kvalitetniji u svim linijama, dodatno podmlađen, u odnosu na jesen.

Nakon uvodnih priprema i testiranja, obavljenih kraj Bistrice, preselili su se u Međugorje i to je bila još jedna pozitivna priča za njih. Istina, ponovo su ih pratili pehovi, tokom priprema povrijedio se još i Marko Vuković, ali to ih nije sputalo da osvoje Memorijalni turnir “Andrija Anković”.

Slavili su protiv GOŠK-a, pa Zrinjskog, pa se i Igman našao u nizu, zatim Rudeš. Po povratku u Crnu Goru i Grbalj i Mornar ih je testirao, šansu su dobijali čak i golobradi mladići koji su u toku zimske pauze priključeni prvom timu, pa bi se moglo reći da će iskusni strateg imati više opcija na raspolaganju već naredne sedmice. Zeta će biti njihov prvi proljećnji protivnik. Marko Vučić, koji će i u nastavku šampionata, vjerovatno biti jedan od nosilaca igre, optimista je.

“Sve smo odradili što je bilo planirano, poslužilo nas je vrijeme, mlađi igrači su se dobro uklopili… Rezultati u prijateljskim mečevima su odlični, ali to su, ipak, samo provjere. Prvenstvo je posebna priča, mnogo odgovorniji moramo biti, požrtvovani od samog početka i od sada do kraja prvenstva greške se ne praštaju. Biće teško, ali nije nedostižno osam bodova, pogotovo ako se zna da mi još dva puta igramo protiv Budućnosti. Dakle, važno je da proljeće počnemo pobjedom i da istrajemo u istom ritmu što duže, ne osvrćući se na rezultate drugih. Ko se nada kiksu rivala ne treba da očekuje uspjeh. Mi u Sutjesci to nikad nijesmo činjeli, pa nećemo ni ove sezone, a ne smiju nas izuzeti ni iz priče za trofej namijenjen osvajaču najmasovnijeg takmičenja. Dobro bi bilo da ove sezone završe dva pehara kraj Bistrice”, kazao je za Arenu vezista Sutjeske Marko Vučić.

 

izvor: Pobjeda

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.
Fudbaleri Arsenala pobijedili su Sutjesku 1:0 u posljednjem meču 30. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.
Fudbaleri Sutjeske danas gostuju Arsenalu u 30. kolu MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige.