Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Šampionu prijala “romantika” u derbiju

glavna
Arhiva
  • Autor onogost.me
  • 13.03.2019. u 14:21

Fudbaleri Sutjeske savladali su danas OFK Titograd u gostima sa minimalnih 0:1 u derbiju 24. kola Prve Telekom lige, a gol odluke postigao je Milutin Osmajić.

Nakon velike borbe na teškom gostovanju, ekipa Nikole Rakojevića bila je konkretnija u napadu od domaćeg sastava što joj je u trci za novom titulom donijelo tri veoma važna boda.  

Prvu priliku na današnjoj utakmici imali su “plavi” u 11. minutu, kada je pokušao Milutin Osmajić, a samo dva minuta kasnije sa druge strane uzvratio je Pavlović, međutim, rezultat je ostao nepromijenjen.

U 24. minutu ka golu Giljena šutirao je Zoran Petrović, ali bez rezultata, da bi se u 30. minutu Nemanja Nedić sam našao ispred Ljuljanovića, ali je golman “romantičara” pravovremeno reagovao, a  nad njim je igrač Sutjeske napravio i faul.

Nova opasnost pred golom Titograda dogodila se u 40. minutu, nakon kornera Marka Ćetkovića, a pred gol linijom intervenisao je Radule Živković. I kada se činilo da će se na odmor otići sa rezultatom 0:0, mladi napadač Sutjeske, Milutin Osmajić u posljednjem minutu prvog dijela igre najbolje se snašao u šesnaestercu Titograda nakon centaršuta Ćetkovića i poslao loptu u nebranjeni dio Ljuljanovićevog gola.

U nastavku meča, dosuđen je slobodan udarac u 49. minutu za Sutjesku, kada je Marko Vučić šutirao pravo u golmana domaćih. Najkonkretniji pokušaj na utakmici domaći su imali u 60. minutu kada je šutirao Novović, a kapiten “plavih” izbio loptu u korner. Nakon udarca iz ugla ponovo je isti igrač zaprijetio, ali je Giljen opet bio na visini zadatka.

U 66. minutu pokušao je Libijac u redovima šampiona, Alharaiš, udarcem sa distance, ali je lopta završila pored gola. Nakon samo dva minuta idealnu priliku da riješi utakmicu imao je Božović koji se ponovo našao sam pred Ljuljanovićem, ali je reprezentativni golman izašao kao pobjednik.

Iz slobodnog udarca u 76. minutu probao je rezervista Marko Miličković, koji je gađao iznad Giiljenovog gola, da bi samo nakon jednog minuta, na suprotnoj strani, nakon asistencije Alharaiša probao Božo Marković, ali je bio neprecizan. Do kraja meča pokušavali su još Ćetković i Marković, ali je rezultat ostao nepromijenjen.

Sutjeska nakon 24 odigrana kola ostaje na liderskoj poziciji sa 49 osvojenih bodova, a u narednom, koje je na programu u nedjelju 17. marta, kraj Bistrice dočekuje Zetu.

Od 15h počeli su i ostali dueli 24. kola Prve Telekom lige, u kojima se sastaju Budućnost – Petrovac, Rudar – Lovćen, Iskra – Mornar i Zeta – Grbalj.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.