Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Savović: Dolazak u Sutjesku velika čast

1623011049-sutjeska-0612-2020-ivana-bozovic-001-21-i_960x600
Vijesti.me
  • Autor onogost.me
  • 07.06.2021. u 07:04

Sutjeska je ostvarila cilj u minuloj sezoni, izborila izlazak na međunarodnu scenu zahvaljujući dobrim partijama pod dirigentskom palicom Miljana Radovića, kojem je istakao ugovor krajem maja.

U međuvremenu formirana je nova lokalna uprava u Nikšiću, pa je za očekivati bilo i da se imenuje novo rukovodstvo kraj Bistrice, da novi ljudi imaju drugačiju viziju…

Prvi potez bio je rješavanje pitanje trenera, a izbor je pao na Miliju Savovića, koji je u povratničkoj sezoni Jezera u Telekom 1. CFL uspio da bez baraža sačuva Plavljane u eliti.

Riječ je o stručnjaku koji je povratnik na stadion kraj Bistrice, s obzirom na to da je svojevremeno bio u stručnom štabu Saše Petrovića, i to sezonu prije nego su Nikšićani stigli do prve titule u istoriji.

Savović je juče potvrdio da dolazi u Nikšić, da će se obavezati dvogodišnjim ugovorom, istakavši da je ovo za njega novi veliki izazov…

“Tek će da se definišu detalji. Novo je rukovodstvo Sutjeske, novi stručni štab, a evropske utakmice igraćemo brzo. Zbog toga je moja želja da što prije poradimo na organizaciji, da vidimo što smo zatekli, na koje igrače možemo računati, a većina dosadašnjih prvotimaca su slobodni u izboru sredine. Planirao sam da pripreme počnemo 10. juna, a vidjećemo da li ćemo mijenjati bazu. Logično je da se u ovom periodu godine ide negdje na planinu, ali to će zavisiti i od protivnika, iz koje sredine on dolazi, kakva je njihova klima… Znam da dolazim u veliki klub, da Nikšićani imaju velike ambicije i ovo će za mene biti novi veliki izazov. Čast je i privilegija biti šef stručnog štaba Sutjeske, ali istovremeno i svjestan sam obaveze”, rekao je Savović za Arenu.

“Čini mi se da motiva ne fali da se napravi dobar rezultat najprije na međunarodnoj sceni, a onda i u domaćem šampionatu. Značajan broj igrača koji su do sada nosili plavo-bijeli dres je slobodan i to može, ali ne mora da napravi problem. Važno je samo da što prije znamo što nam je raditi, a mnoge stvari ćemo morati i u hodu rješavati.”

Može se reći da je ponuda Sutjeske za Savovića stigla kao nagrada za dvodecenijski uspješan trenerski rad, s posebnim akcentom na minulu sezonu.

I sam Savović priznaje da se ponosi ostvarenim u Plavu.

“Kao što je poznato, Jezero je bilo povratnik u najjačem takmičenju i uspjeli smo da obezbijedimo opstanak. To je najveći rezultat u istoriji plavskog kluba. Ostvario sam što sam bio zacrtao, po mom mišljenju „izvukao“ maksimum i rastali smo se, a tada ni u primisli nijesam imao ovu opciju. Zahvalan sam ljudima u Nikšiću koji su me se sjetili i ukazali mi povjerenje, a vjerujem i da ću ga opravdati”, dodao je Milija Savović.

 

Izvor: Pobjeda

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na šest kola od kraja Meridijan Prve Crnogorske fudbalske lige, fudbaleri Sutjeske zaostaju pet bodova za vodećim dvojcem, Dečićem i ekipom Budućnosti, a danas će u okviru 31. kola pokušati da pobijede Jedinstvo i zadrže šanse za neko od prva dva mjesta.
Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.