Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska počinje pripreme za narednu sezonu: Cilj je profilisanje mladih igrača, ali i postizanje rezultata

117766772_218923619525778_130530061524246462_n
FOTO MM
  • Autor onogost.me
  • 14.08.2020. u 13:35

Sutjeska je i ove godine formirala tim koji čine spoj mladosti i iskustva i cilj će biti razvoj i usavršavanje tih mladih igrača koji će u nekom narednom periodu biti okosnica našeg kluba, a nadam se i članovi naše nacionalne selekcije, kazao je na današnjoj pres konferenciji direktor Košarkaškog kluba Sutjeska Boris Nikolić, uoči početka priprema za novu sezonu.

On je istakao da okosnicu kluba i dalje čine momci koji su iz našeg grada dodajući da su jedina ekipa u Crnoj Gori, a možda i u regionu, koja u seniorskom pogonu od 15 igrača ima 13 koji su iz Nikšića.

„Zahvaljujući Opštini Nikšić na čelu sa predsjednikom Grbovićem, zahvaljujući Vladi Crne Gore i našem dugogodišnjem sponzoru Elektroprivredi funkcionisanje kluba je i dalje na jednom zavidnom nivou i vjerujem da smo napravili jedan respektabilan klub koji će biti bitan faktor kako u nacionalnom šampionatu i u kupu Crne Gore, tako i u reginalnoj ABA 2 ligi“, naveo je on.

Novi trener Sutjeske, iskusni stručnjak Velimir Gašić izrazio je zadovoljstvo što je došao u Nikšić, u jednu, kako je kazao sportsku sredinu, u jedan dobar košarkaški ambijent i u grad koji je iznjedrio mnogo košarkaških imena.

„Mene su čelni ljudi uvjerili šta je cilj kada je u pitanju ova takmičarska sezona i tu smo se našli. Jedan od prioritetnih zadataka će biti profilisanje i razvoj određenog broja mlađih igrača“, naveo je Gašić dodajući da će im se na taj način otvoriti perspektiva jer je želja da se vidi na koga se može od njih računati u narednom periodu.

„To nijednog trenutka ne znači da ćemo zapostaviti rezultatske ciljeve. Jednostavno to je obaveza, zbog toga se radi i trenira. Ponekad se razvoj igrača i rezultatski ciljevi ne poklapaju u istom trenutku, ali mi ćemo pokušati da sa razvojem mladih igrača i da rezultati budu na nivou renomea KK Sutjeska“, naglasio je Gašić.

On je dodao da nije njegov manir da mnogo obećava, a jedino što može garantovati je to da će biti posvećeni i da će pristupiti svemu sa kvalitetnom radnom etikom.

„Očekujem da ekipa iz dana u dan ima jednu progresiju, da iz dana u dan bude vidljiva jedna transformacija kako s aspekta individualnih sposobnosti, tako i sa aspekta tima i siguran sam da će upravo taj rad i sam pristup koji je ne sumnjivo od ogromnog značaja biti garant da će obilježiti i rezultate po mjeri kluba, po mjeri navijača, po mjeri naših simpatizera. Na kraju krajeva sve ovo i radimo zbog publike i daj Bože da se sve ovo smiri i da nikšićka publika i publika u regionu bude u prilici da prati košarkaške utakmice na način kakav je to bilo i ranije“, kazao je Gašić.

Jedan od najiskusnijih igrača i centar Boris Lalović, kazao je da je na iskusnijim igračima da pomognu mlađima da se što brže i lakše adaptiraju na sami prelaz iz juniorskih selekcija u seniorski tim.

„Što se samog takmičenja tiče i ove godine imamo regionalnu ligu u kojoj ćemo pokušati da se domognemo nekih prošlogodišnjih rezultata, dok kroz nikad možda jaču crnogorsku ligu imaćemo jednu veliku borbu da obezbijedimo abaligaški status za narednu sezonu“, naveo je kapiten Sutjeske.

Ilija Varajić zahvalio se upravi kluba i stručnom štabu na pruženoj prilici da početak svoje profesionalne karijere gradi u svom klubu u kojem je već 11 godina.

„Mislim da imam dosta prostora za napredovanje i da svi igrači, kako ja, tako i svi ostali mlađi igrači, treba da se trudimo da uz pomoć starijih i iskusnijih igrača napredujemo što više možemo i da svojim zalaganjem zaradimo neke minute kako u crnogorskoj, tako i u ABA 2 ligi“, naglasio je on.

Ekipa Sutjeske sjutra putuje za Žabljak gdje će se pripremati naredne dvije sedmice.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci