Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska sigurna protiv Koma

sutjeska
Branko Čupić
  • Autor onogost.me
  • 10.11.2019. u 14:02

Fudbaleri Sutjeske savladali su danas ekipu Koma rezultatom 2:0 u utakmici 15. kola Prve Telekom lige.

Ekipa Nikole Rakojevića je iskoristila prednost domaćeg terena i po lošem vremenu u potpunosti nadigrala goste iz Podgorice i zasluženo došla do sva tri boda koji su joj omogućili da trenutno izbije na čelo tabele.

Već nakon dva minuta igre “plavi” su došli do prednosti. U prvom napadu Sutjeske na utakmici, u šesnaestercu gostiju srušen je Marko Ćetković poslije čega je sa bijele tačke precizan bio Marko Vučić.

Domaći su do naredne prilike došli u 15. minutu kada je nakon greške Jovice Blagojevića pokušao Damir Kojašević, a potom se lopta odbila do Boža Markovića koji je probao sa dvadesetak metara, ali je dobro intervenisao Marko Novović.

Dva minuta kasnije ponovo je probao Kojašević nakon asistencije Ćetkovića, ali je golman Koma krajnjim naporom spriječio “plave” da uvećaju prednost.

Terensku inicijativu aktuelni šampion mogao je da materijalizuje i u 26. minutu kada je Marković poslije dodavanja Ćetkovića pogodio prečku.

Gosti su najbolju šansu imali u 30. minutu kada je iz slobodnog udarca probao Toskić, ali je Suad Ličina pokazao da će biti dobra zamjena kažnjenom Giljenu.

U 32. minutu Sutjeska dolazi do drugog gola. Aleksa Marušić je centrirao sa lijeve strane, a na pravom mjestu je bio džoker Nikšićana Božo Marković koji je glavom sproveo loptu u gol.

Do odlaska na odmor “plavi” su imali još nekoliko dobrih prilika.Ćetković je pokušao u 34. i 43. minutu, kao i Marković u 36. iskosa sa desne strane kada je pogodio stativu pa je rezultat do odlaska na odmor ostao nepromijenjen.

U drugom poluvremenu Kom je prvi došao do prilike kada je iz slobodnog udarca u 53. minutu probao Vuk Orlandić, ali je Ličina bio na pravom mjestu.

U 65. minutu je sam ispred Ličine izašao Sava Grdašević ali je promašio cijeli gol i propustio odličnu šansu da umanji prednost domaćina.

Do kraja susreta viđena je još jedna prilika u 86. minutu kada je sa oko 18 metara gađao Bubanja ali je lopta otišla pored gola pa je rezultat do kraja ostao nepromijenjen.

Sutjeska sada ima 31 bod koliko ima i Iskra, dok Budućnost ima 29 bodova i meč manje. Sada slijedi reprezentativna pauza, a “plavi” naredni meč igraju 23. novembra u gostima protiv Petrovca.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.