Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeskin džoker o odlasku Lončara, pojačanjima, drugom dijelu sezone

51589932_396574320916459_7204179942454591488_n
FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 11.02.2019. u 07:17

Fudbaleri Sutjeske odradili su veći dio priprema, odigrali do sada šest kontrolnih utakmica i u pet ostvarili pobjede, a prije starta drugog dijela sezone ostalo je da još u utorak izađu na teren, kada će im protivnik biti Mladost iz Lješkopolja.

U taboru “plavih” su zadovoljni obavljenim poslom, iako su pripreme u Međugorju morali zbog vremenskih neprilika prekinuti ranije. U Bosni i Hercegovini su ponovo učesvovali na memorijalnom turniru “Andrija Anković” gdje su odbranili trofej osvojen prošle godine.

“Pripreme su dobro odrađene, problem su nam pravili lošiji tereni, ali smo i pored tih poteškoća sve nekako izbalansirali i na kraju smo zadovoljni odrađenim. Bogu hvala, sve je prošlo bez povreda što je najbitnije i nadam se da će tako i ostati, i da ćemo ovo što smo odradili u pripremnom periodu dobro iskoristiti u prvenstvu”, kazao je napadač Sutjeske Božo Marković.

Ekipu je ove zime napustio najbolji igrač Prve Telekom lige u prošloj godini Stefan Lončar, koji je potpisao ugovor sa španskim Alavesom, a na pozajmicu otišao u Istru iz Pule na godinu dana. Sa druge strane, kraj Bistrice su se vratili Branislav Janković i Miljan Vlaisavljević, dok je novo lice Bojan Ciger, koji je došao iz Inđije.

„Svakako da je odlazak Lončara veliki gubitak, ali takvom momku i igraču je bilo pravo vrijeme da ode i ako Bog da, da napravi veliku karijeru kakvu i zaslužuje. Sa druge strane, mislim da smo doveli prava pojačanja sa kojima možemo da se borimo za oba trofeja“, ističe Marković u razgovoru za portal Onogošt.

Tim Nikole Rakojevića će ovog proljeća nastaviti borbu za trofeje na oba fronta. U prvenstvu nikšićki prvoligaš ima četiri boda viška u odnosu na drugoplasiranu Zetu i OFK Titograd, a u Kupu je ostvario plasman u polufinale.

„Znamo da nas očekuju velike obaveze u drugom dijelu sezone i u prvenstvu, kao i u kupu. Međutim, imaćemo isti pristup kao do sada, što znači da ćemo se fokusirati na svaku narednu utakmicu jer je to jedini ispravan način i vjerujem da ćemo na kraju mi biti pobjednici”, zaključio je Marković.

Sutjeska sjutra igra prijateljsku utakmicu protiv Mladosti iz Lješkopolja, a prvi zvanični meč igraće 19. februara, kada se nastavlja fudbalski šampionat utakmicama 20. kola u okviru kog će „plavi“ gostovati ekipi Lovćena na Cetinju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.