Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Jelena Dubljević na fajnl-foru Evrolige

FIBA
  • Autor onogost.me
  • 23.03.2023. u 08:58
U svojoj oproštajnoj sezoni, Jelena Dubljević će igrati na fajnl-foru Evrolige.

Najbolja crnogorska košarkašica svih vremena je u majstorici četvrtfinala sa svojom Čukurovom stigla do rutinske pobjede nad francuskim Burgom – 91:63.

Nakon izjednačene 1. četvrtine, u Mersinu se sve pitao domaći tim, za koji je 35-godišnja Nikšićanka upisala devet poena, tri skoka, dvije asistencije i ukradenu loptu za 18 minuta i 40 sekundi.

Osim Čukurove, večeras su vizu za fajnl-for osigurali i italijanski Skio i češki USK Prag, koji su pred svojim navijačima savladali španske Perfumerijas Avenidu (74:66), odnosno Valensiju (62:53).

Prvi je do završnog turnira stigao Fenerbahče, koji se u reprizi prošlogodišnjeg finala osvetio mađarskom Šopronu i slavio 2:0 u seriji.

Dubljevićeva je sezonu počela u drugom turskom klubu, Ormanu, bila najbolja igračica tog tima (prosječno 15,7 poena, 11,6 skokova, 3,7 asistencija i 1,5 ukradenih lopti), ali je prije dvije sedmice prešla u Čukurovu. Djevojka koja je sa LA Sparksima osvojila šampionski prsten u WNBA, tako će u smiraj karijere imati i šansu da prigrabi trofej u Evroligi…

Tim iz Mersina će u polufinalu igrati sa USK Pragom, dok će se Fenerbahče sudariti sa Skiom. Fajnl-for je od 14. do 16. aprila, a domaćin će naknadno biti određen.

Izvor: vijesti.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
    Sutjeska je večeras, u drugom meču četvrtfinala NLB ABA2 lige, izgubila u Novom Sadu od Vojvodine - 81:70.