Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Braća Mušikić kaljenje nastavljaju u Italiji: Košarka je ljubav i porodična tradicija

ova
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 21.11.2019. u 07:02

Braća Vasilije i Ognjen Mušikić svoj košarkaški put nastavljaju u Italiji, jer su nedavno dogovorili višegodišnju saradnju sa italijanskim B ligašem Katanzarom, pa će usavršavanje nastaviti na Apeninima.

Mlađi od dvojice braće, 14-ogodišnji Ognjen u narednom period će boraviti u regiji Kalabrija, dok će dvije godine stariji Vasilije prvu godinu provesti u Next Step International akademiji u Đenovi.

Obojica su posljednju sezonu proveli u ekipi Panter, a za naš portal podijelili su svoja dosadašnja iskustva i očekivanja.

Vasilije je košarkom počeo da se bavi kada je imao devet godina, a prvi klub mu je bio Bonus.

“Kasnije sam prešao za Sutjesku da igram, da bih potom nastupao i za Panter odakle sam i otišao u Italiju. Košarku sam počeo da treniram jer se  ljubav prema ovom sportu prepoznala na prvom treningu, a zavolio sam je i zato što je moj otac igrao košarku i tako sam nastavio porodičnu tradiciju”, ističe Vasilije.

Prva medalja sa košarkaških terena za Vasilija je stigla kada ge je trenirao Aleksandar Čurović i jedna mu je od najbitnijih do sad, a sa ekipom Panteri je učestvovao i osvajao do sada mnoge turnire.

“Želio bih se zahvaliti treneru Tomislavu Jovoviću koji mi je pružio šansu da igram za njegov tim na svim tim turnirima. Da se zahvalim treneru Zoranu Bulajiću koji me je kao i trener Tomislav “upoznao” sa nekim novim potezima, razmisljanjima i idejama. Želio bih se zahvaliti trenerima Milošu Karadžiću i Draganu Baćoviću koji su mi pomogli da se kroz ljetnji period dobro spremim za predstojeću sezonu, a prvenstveno bih se zahvalio porodici što mi je pružila sve ovo, što su vjerovali u mene, što su sve radili samo da bih otišao na trening”, istakao je Vasilije koji navija za Dallas Mavericks gdje igra jedan od njegovih košarkaških idola Luka Dončić.

I njegov brat Ognjen takođe je sa deset godina počeo da igra košarku, a prvi klub mu je bila Sutjeska za koju je nastupao tri godine. Nakon toga je prešao u Panter za koji je nastupao posljednjih godinu dana.

“Košarka me privukla zato što sam na treninzima mogao da se družim sa momcima koji su voljeli ovaj sport i tako sam mogao da se takmičim sa njima. Jednostavno imao sam duh i želju za takmičenjem i znao sam šta trebam i kako da radim. A i moj otac je trenirao i igrao i to je još jedan razlog što sam počeo da treniram košarku”, ističe Ognjen.

Zlatne medalje je osvajao u kategoriji mini basket i mlađi pioniri sa ekipom Sutjeske koju je vodio trener Velibor Mrvaljević.

“Išao sam na mnoge turnire sa ekipom Pantera gdje sam nastojao da se pokažem u što boljem svjetlu i tako skrenem pažnju na sebe”, navodi Ognjen kojem je omiljeni klub Golden State Warriors, a igrač Steph Curry, a ističe da voli i da gleda snimke Dražena Petrovića.

“Od kluba odnosno akademije u kojoj sam otišao očekujem naporan rad, dobre treninge i da se pokažem u što boljem svijetlu”, kazao nam je Ognjen koji se takođe zahvalio trenerima Tomislavu Jovoviću i Zoranu Bulajiću, koji su ga učili mnogim bitnim stvarima o košarci, kao i Milošu Karadžiću i Draganu Baćoviću sa kojima je radio prethodnog ljeta.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci