Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Dubi želi da živi u Valensiji i bude trener

bojan
arhiva
  • Autor onogost.me
  • 13.06.2019. u 16:20

Bojan Dubljević planira da dugoročno živi i radi u Valensiji i kada završi igračku karijeru.

Naš slavni centar i reprezentativac je kazao da igračku budućnost vidi isključivo u klubu za koji igra od 2012. godine. Završio je ovu sezonu uspješno, osvajanjem Evrokupa njegov klub izborio je povratak u Evroligu.

“Kada završim igračke dane, želim da treniram djecu u Valensiji, u našem trening-centru ,,Alkuerija”. Život u Valensiji je najrealnija opcija iz sadašnje perspektive. Drago mi je što me novinari više ne pitaju kada je u pitanju situacija sa mojim ugovorom. Aktuelni traje do 2020. godine a svi znaju da želim da ostanem u klubu”, rekao je Dubljević.

Kazao je da očekuje bolje rezultate nego u prethodnim evroligaškim sezonama.

“Kad god bi se u prošlosti plasirali u Evroligu, imali bismo jako teške sezone. Narednoj se radujem, vjerujem da sada svi u klubu imamo više iskustva kako da se nosimo sa situacijom igranja velikog broja utakmica u dva elitna takmičenja. Želimo da u Evroligi ostvarimo kontinuitet, da učestvujemo iz godine u godinu”, rekao je Nikšićanin.

Valensija je 2017. godine osvojila prvu titulu prvaka Spanije. Ovog ljeta spekuliše se da bi klub mogao pojačati slavni bek CSKA Nando De Kolo…

“Naravno da bi bilo lijepo ako dođe, on je jedan od najboljih igrača Evrope, ali to su za sada samo spekulacije. Volio bih da se desi. Sto se nas tiče, volio bih da ponovo napadnemo trofeje, Valensija je ovog proljeća slavila košarkaški Evrokup, pa fudbalski Kup kralja u finalu protiv najboljeg tima svijeta, to je donijelo veliku sreću gradu. Volio bih da osvojim konačno Kup kralja, izgubili smo dramatično finale 2017. od Reala i to je poseban cilj”, zaključio je Dubljević.

Bojan je sezonu završio sa 12,5 poena i 6,2 skoka u prosjeku na 37 mečeva u španskoj ligi, od čega je 28 puta igrao kao starter. Njegovo prisustvo se očekuje od starta priprema crnogorske reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Kini krajem jula.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sutjeska je večeras, u drugom meču četvrtfinala NLB ABA2 lige, izgubila u Novom Sadu od Vojvodine - 81:70.
Sutjeska nije uspjela da iznenadi Vojvodinu, pa su Novosađani blizu polufinala ABA 2 lige, nakon večerašnje pobjede u Nikšiću 89:84. Revanš četvrtfinala se igra za sedam dana u Novom Sadu, a računa se koš-razlika.