Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Dubljević: Ostajem u Valensiji zbog trofeja

bojan_dubljevic
FIBA
  • Autor onogost.me
  • 25.03.2020. u 13:02

Bojan Dubljević je kratko i jasno opisao zbog čega je odlučio da ostane u Valensiji i potpiše novi ugovor sa evroligašem, do 2023. godine: "Moja krv je narandžasta, kao boja kluba. Srećan sam i ponosan, jer ostajem u gradu koji volim".

Kapiten naše reprezentacije i jedan od najboljih evropskih centara, kapiten Valensije, je istakao velike ambicije za godine koje slijede.

“Ovdje je moj dom i vrlo sam sretan što ostajem. Kao kapiten, želim da nastavim da radim, da budem još bolji na terenu. To je odgovornost kapitena, koja je nešto nevjerovatno za mene. Samo napredujući iz godine u godinu možemo ostvariti cilj, a to su novi trofeji”, rekao je Dubljević.

Nikšićanin je 2012. stigao u Valensiju, tada je imao samo 20 godina. Od tada je dva puta osvojio Evrokup, klubu donio prvu titulu prvaka Španije.

“Ne znam koliko ću još igrati košarku, ali san je da karijeru završim u Valensiji. Ne jurim rekorde, to mi nije bitno. Ostajem ovdje zbog trofeja. To je najbitnije, nijesam tip koji je bilo kad gledao u kolone statistika, samo me tim interesuje. Iskreno mislim da treba da osvajamo više trofeja. Do kraja karijere nadam se da ću osvojiti sve koji nedostaju, a neke i ponovo dočekati”, rekao je Dubljević.

U jeku pandemije korona virusa, Bojan u Valensiji radi po individualnom programu, kao i svi saigrači…

“Trenutno ne možemo trenirati zajedno, ali jedva čekamo. Važno je da sačuvamo optimizam, aja vjerujem da ćemo uskoro dobiti priliku da se ponovo nadmećemo na najvišem evropskom nivou”, dodao je kapiten Crne Gore.

Izjavu Dubljevića obezbijedio je njegov klub Valensija, a u srijedu su je objavili svi relevantni španski sportski mediji – madridski AS i Marka, te Sport i Mundo Deportivo iz Barselone, ali i najčitaniji list sa nacionalnom pokrivenošću El Pais.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci