Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Filip Barović operisan, na terenu oko Nove godine

filip-barovic-eurobasket-crna-gora_0
FIBA
  • Autor onogost.me
  • 26.06.2019. u 07:21

U majstorici finala plej-ofa 29. maja, košarkaši Budućnost Volija su vratili pehar namijenjen prvaku Crne Gore, koji je 12 mjeseci bio u Baru. Pobjeda nad Mornarom je, nažalost, bila gorka za „plave”, jer je tešku povredu doživio Filip Barović.

U pokušaju da nadmudri Uroša Lukovića, 28-godišnji Nikšićanin je pao „kao pokošen” i bilo je jasno da je u pitanju teška povreda, jer su se i on i gorostas iz Mornara uhvatili za glavu.

Prve prognoze su bile optimistične, jer se mislilo da mu je stradao samo medijalni kolateralni ligamnet koljena, ali je istina bila drugačija – nakon što je otok splasnuo, urađen je pregled magnetnom rezonancom, na kojoj je ustanovljeno da je pokidao i prednji ukršteni ligament.

Stameni centar nije očajavao, već je odmah počeo da se priprema za operaciju. Odlučeno je da ode u Inzbruk kod doktora Kristijana Finka, koji je operisao istu povredu i drugom Nikšićaninu iz Budućnosti, Aleksi Iliću.

Barović je u ponedjeljak otišao u Austriju, odradio pregled, a juče je i operisan.

„Doktor je zadovoljan i kako sam se pripremio za zahvat i kako je sve prošlo na operacionom stolu. Ovdje ću biti do četvrtka i onda se vraćam u Crnu Goru na nastavak rehabilitacije”, rekao je Barović za „Vijesti”.

Centra Budućnosti čeka minimum šest mjeseci oporavka, tako da bi u najboljem slučaju mogao da se vrati na teren krajem ove ili početkom sljedeće godine.

Barović će zbog povrede propustiti i Svjetsko prvenstvo u Kini.

 

Izvor: vijesti.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci