Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Lalović za Onogošt: Sve smo bliži cilju, kod nas se košarka igra na život i smrt

49898080_347826439141649_2723693161896476672_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 08.01.2019. u 07:26

Košarkaši Sutjeske upisali su četiri uzastopna trijumfa u ABA 2 ligi, tri vezane pobjede imaju u ERSTE ligi, a sve su "začinili" plasmanom u polufinale Kupa Crne Gore.

Sjajna serija rezultata započeta je krajem prethodne godine, a nastavljena je u ovoj trijumfom nad šampionom Bosne i Hercegovine, pa je tim Zorana Glomazića tako povećao šanse za plasman u plej-of regionalnog takmičenja.

“Ostvarili smo još jednu veoma važnu pobjedu u regionalnoj ligi. Trijumfom nad Zrinjskim nastavili smo seriju i približili se zoni plejofa. U domaćem prvenstvu takođe pružamo dobre partije i sigurni smo učesnik Super lige, a u kupu smo među četiri ekipe, tako da smo zadovoljni i igrama i rezultatima. Svakako da sam zadovoljan i svojim igrama, ali kao svaki profesionalni sportista smatram da uvjek može i mora bolje”, kazao je u razgovoru za naš portal centar Sutjeske Boris Lalović.

Nikšićka ekipa imala je kadrovskih problema, prije svega nakon povrede Senegalca Sidia Đitea, što je u jednom momentu donekle uticalo i na rezultate, ali ambicije ostaju iste i u tom cilju želja je da se dovede jedno pojačanje na poziciji centra.

“Povredom Đitea izgubili smo jednog visokog igrača u rotaciji, tako da u narednom periodu očekujemo pojačanje na poziciji centra, jer ambicije tima su da u ABA ligi 2 pokušamo da se plasiramo među prve četiri ekipe, a u domaćem prvenstvu da kroz Super ligu opet obezbijedimo učešće u regionalnom takmičenju i naredne sezone”, istakao je Lalović.

On je dugo godina igrao van granica Crne Gore i sigurno da svojim internacionalnim iskustvom pomaže ekipi u postizanju rezultata. Ipak, ističe da je velika razlika između košarke kod nas i u sredinama gdje je igrao.

“Napraviti paralelu između košarke ovdje i vani je dosta teško. Vani je košarka samo igra i s jedne strane se mnogo više uživa, dok je kod se kod nas shvata mnogo ozbiljnije. Mnogo više pažnje se posvećuje pripremi i svaka utakmica je maltene na život i smrt”, navodi Lalović.

Reprezentacija Crne Gore je veoma dobrim igrama u kvalifikacijama za Mundobasket obradovala naciju i ima veliku šansu da se nađe na smotri najboljih selekcija na svijetu.

“Crna Gora je uspjela da sa jednom velikom borbenošću i igrom na srce dovede reprezentaciju na korak od plasmana na Mundobasket, što ne sumnjam da će i izboriti na kraju. Momci za učinjeno dosad zaslužuju sve pohvale i sigurno da će to biti jedan ogromni rezultat za našu državu”, zaključio je Lalović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sutjeska je večeras, u drugom meču četvrtfinala NLB ABA2 lige, izgubila u Novom Sadu od Vojvodine - 81:70.