Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Mladi reprezentativac dane koronavirusa provodi u Nikšiću

96692778_552047399070079_3119468393858596864_n
ANGT
  • Autor onogost.me
  • 07.05.2020. u 06:04

Naš sugrađanin i mladi reprezentativac Crne Gore Aleksa Bulajić već tri godine gradi košarkašku karijeru u njemačkom gradu Ulmu, ali vrijeme koronavirusa provodi u svom Nikšiću.

Situacija sa virusom poremetila je sportistima redovan tok sezone, međutim, Aleksa nam otkriva da ovaj period koristi za individualne treninge, kao i za to da ga provede u društvu najbližih.

“Situacija sa virusom me je zatekla u jeku sezone, tako da je u početku bilo čudno, morali smo odjednom promijeniti sve navike i zatvoriti se u karantin. Sad sam se već privikao i koristim ove dane za individualni trening kod kuće, kao i da provodim dosta vremena sa porodicom, što inače ne bih mogao u normalnim okolnostima“, navodi Aleksa u razgovoru za naš portal.

Mladi Nikšićanin sa svojih 18 godina igra već treću sezonu za njemački klub na poziciji plejmejkera.

“Ove sezone sam nastupao za juniorski tim Ratiopharm Ulm kao i drugi seniorski sastav koji se takmiči u trećoj Bundes ligi. Obje ekipe su dobro napredovale i izborile su plej-of što je bio primarni cilj. Posebno sam zadovoljan što sam dobio značajne minute u seniorskoj konkurenciji i to kao najmladji član ekipe. Nažalost, oba takmičenja su ranije prekinuta i nećemo saznati koliko daleko smo mogli da doguramo u plej-ofu, ali trenutno su zdravlje i zaštita svih ljudi od virusa imperativ i mislim da je odluka o prekidanjima takmičenja pravilna“, rekao je Bulajić.

Da je disciplina glavni faktor za pobjedu protiv nevidljovog neprijatelja, poručuje i Aleksa.

„Svakog dana kroz medije slušamo savjete doktora i nadležnih kako treba da se ponašamo u skladu sa mjerama o zaštiti. Mislim da je većina građana to ozbiljno prihvatila, nadam se da ćemo tako nastaviti ubuduće i da ćemo se uskoro uz dobru disciplinu vratiti svojim normalnim životima“, optimista je on.

Aleksandar Zeković

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci