Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Određeni parovi polufinala Kupa, Sutjeska protiv Mornara

191897640_164151519051375_2402970468737315735_n
KSCG
  • Autor onogost.me
  • 27.05.2021. u 14:25

Košarkaši Budućnost Volija u polufinalu Kupa Crne Gore igraće sa Lovćenom, dok će drugog finalistu odlučiti duel Mornara i Sutjeske, odlučeno je žrijebom u Košarkaškom savezu.  

Finalni turnir Kupa za košarkaše igraće se u Podgorici 2. i 3. juna.

U prvom polufinalu od 18 sati igraće Budućnost Voli i Lovćen 1947, dok će od 21 sat na parketu Bemax Arene sastati se Mornar i Sutjeska odlučeno je žrijebom.

Finale se igra 3. juna od 20 sati i 15 minuta.

Trofej brane košarkaši Budućnost Volija, koji su uz prošlogodišnjem finalu savladala Mornar. Podgorički tim 13 puta osvajao je Kup Crne Gore. Trofej ima i Sutjeska, koja je najbolja bila 2013. godine.

“U Kup takmičenju najlakše može doći do iznenađenja. Igra se na jednu utakmicu i svaka ekipa ima svoje šanse. Treba biti oprezan i dati sve od sebe. Nadam se da ćemo slaviti”, kazao je trener Budućnosti Voli Dejan Milojević na konferenciji za novinare.

Njegov kolega sa klupe Lovćena 1947 Petar Jovanović se nada da bi njegov tim mogao iskoristiti to što još traje finalna serija Podgoričana protiv Crvene Zvezde.

“Mi ćemo tražiti šansu u emotivnom pražnjenju Budućnosti. Nadam se da će pobijediti Crvenu zvezdu, ali kako god se utakmica završi doći će do pražnjenja podgoričkog tima i mi ćemo pokušati da to iskoristimo. Nadamo se pozitivnom rezultatu, bez obzira na snagu Budućnosti, nećemo se predati. Obećavam borbeni Lovćen”, kazao je Jovanović.

Mornar je favorit u drugom duelu, smatra trener Sutjeske Velimir Gašić. On kaže i da je ovo sjajna sezona za crnogorsku košarku.

“Svi učesnici turnira imaju određene aspiracije. Crnogorska košarka i njeni klubovi napravili su odlične rezultate ove sezone. Zadovoljstvo nam je što smo učesnici finalnog turnira i uradićemo sve da se što kvalitetnije predstavimo i budemo dostojan protivnik Mornaru”, kazao je Gašić.

Mornar je predstavljao sportski direktor Drago Spičanović koji kaže da je ovo najuspješnija sezona u istoriji crnogorske klupske košarke.

“Očekujem da će finalni turnir i plej-of prvenstva Crne Gore biti kulminacija sezone. Kup takmičenja uvijek donose iznenađenja, svako čeka svoju šansu. Mornar će se potruditi da osvoji oba domaća trofeja, ukoliko ne uspije pružiće ruku boljem”, rekao je Spičanović.

Barani će domaća takmičenja igrati bez Vajtheda i Gebrijela.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci