Autor: Branko Čupić
Foto: YouTube Screenshot
14:32
13.9.2019.

Gajović: Očekivao sam više od Mundobasketa, volio bih da Francuska osvoji zlato

Mundobasket u Kini ulazi u sami finiš. Danas su na programu polufinalni mečevi u kojima se sastaju Francuska – Argentina i Španija – Australija, nakon kojih ćemo saznati ko će se u direktnom duelu u nedjelju boriti za zlatno odličje.


Za naš portal o dešavanjima na Mundobasketu i o prognozama uoči same završnice govorio je košarkaš rumunske Krajove i naš sugrađanin Goran Gajović.

On je istakao da je u dosadašnjem dijelu turnira očekivao bolje utakmice, ali da vjeruje da će polufinale i finale zadovoljiti ukuse ljubitelja košarke.

“Iskreno, očekivao sam mnogo više od Mundobasketa. Po mom mišljenju, prvenstvo nije bilo na nivou nekih od ranije, ali svakako da od polifunala očekujem dobru košarku. MIslim da će mečevi u samoj završnici ipak biti mnogo kvalitetnije s obzirom na ekipe koje su se u polufinale plasirale”, ističe Gajović.

Sada smo već u fazi kada se mogu izdvojiti najveća razočarenja, ali i najprijatnija iznenađenja, kao i igrači koji bi mogli obilježiti Mundobasket.

“Što se tiče ekipa koje su razočarale, tu bih izdvojio Srbiju i Litvaniju koje imaju kvalitetne sastave i koje su morale ostvariti mnogo bolji plasma, dok je najprijatnije iznenađenje svakako Češka, koja će se više nego zasluženo boriti sa Srbijom za petu poziciju što nije niko očekivao, pa vjerovatno ni oni sami. Kada su u pitanju favoriti za osvajanje zlatne medalje, ja bih izdvojio Francusku za koju i navijam, a mislim das u od igrača tituli MVP-a najbliži De Colo i Furnier”, navodi naš sagovornik.

“Crveni” sup o njegovom mišljenju ostvarili uspjeh samim dolaskom u Kinu, ali isto tako imaju za čim da žale, jer su imali šansu da ostvare još neku pobjedu na prvenstvu.

“Očekivao sam više od naše reprezentacije koja je mogla da ostvari puno bolje rezultate, ali kao što je već dosta puta sa pravom rečeno, svakako je ogroman uspjeh što su se naši košarkaši uopšte i plasirali na ovako veliko takmičenje. Imali su šanse i protiv Brazila i u duelu sa Novim Zelandom, a posebno protiv Turske, gdje su izgubili praktično dobijeni meč, ali sta je tu je, ovo je svakako veliko iskustvo za njih”, zaklučio je Gajović.

Ostale vijesti iz kategorije