Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Bojić za Onogošt: Plasman na EP je nešto posebno, neko mora obratiti pažnju na nikšićke timove

50257042_2509543285742780_1970430119507918848_n
FIVB.ORG
  • Autor onogost.me
  • 14.01.2019. u 07:18

Najbolji crnogorski odbojkaši nedavno su sa uspjehom završili kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo i tako napravili najveći uspjeh u istoriji. Član tima koji je ispisao najljepšu stranicu naše odbojke je i Nikšićanin Marko Bojić.

On nije krio zadovoljstvo i u razgovoru za naš portal kazao je da je konačno i odbojka poput ostalih kolektivnih sportova u Crnoj Gori, na reprezentativnom nivou izašla na veliku scenu.

“Ostvarili smo najveći uspjeh za crnogorsku odbojku. Priključili smo se tako rukometašima, rukometašicama, košarkašima, košarkašicama, vaterpolistima. Presrećni smo što je i odbojkaški kolektiv na velikoj sceni i što je dio evropske elite. Sjajan je bio i uspjeh i u Svetskoj ligi prije tri godine kada smo uzeli srebro, međutim, ovo je nešto posebno i presrećni smo”, istakao je Bojić.

On je upravo prije dva dana otputovao za Lisabon, gdje u Sportingu nastavlja svoju internacionalnu karijeru, a sa novim klubom ima najveće ambicije

“Imam dosta iskustva u inostranstvu. Igrao sam u najjačim ligama i klubovima. Karijeru nastavljam u Sportingu iz Lisabona i drago mi je što ću biti dio tog velikog kolektiva. Cilj je titula, a Sporting je trenutno prvi. Biće zanimljivo u trci za tutulu sa Benfikom. Nadam se da ćemo slaviti i osvojiti pehar. Prethodno sam bio dva mjeseca u Rumuniji, međutim, zbog neuspjeha u dosadašnjem dijelu, klub je htio da sankcioniše igrače i na tako nešto neki od nas nisu pristali, pa smo dobili smo zeleno svijetlo da odemo iz kluba”, navodi naš sugrađanin koji je nastupao za Budućnost, PAOK, Paris volley, Resoviu, Halkbank, Ziratbank, Lokomotivu, a nastupao je i za klubove u UEA, Saudijskoj Arabiji, Kataru i Indoneziji.

Naš reprezentativac smatra da bi crnogorska odbojka trebalo brže da napreduje, jer ima dosta mladih igrača sa kojima je potrebno ozbiljno i stručno raditi.

“Treba poboljšati uslove, uložiti više sredstava i motivisati mlađe generacije, kao i privući pažnju nekim još mlađim momcima da se počnu baviti odbojkom, jer je Crna Gora uvijek imala talenata i uvijek će ih imati”, navodi Bojić.

Kada je u pitanju domaće prvenstvo, prema njegovom mišljenju ove godine je liga jača i on smatra da će kvalitet lige rasti iz godine u godinu.

“Nikšić ima dva kluba koji, nažalost, nisu razvijeni i i koji bukvalno preživljavaju. Smatram da bi neko morao obratiti pažnju na to i malo se zainteresovati, jer u tom slučaju Nikšić bi bio centar odbojke i grad koji pravi reprezentativce. Crna Gora je leglo talenata, pogotovo Nikšić i šteta je to ne iskoristiti, jer bi Crna Gora vrlo brzo mogla postati odbojkaška velesila”, kazao je on.

Crna Gora će prekosjutra dobiti rivale na Evropskom prvenstvu, ali i prije toga pitali smo našeg sagovornika kakav rezultat očekuje na smotri najboljih reprezentacija Starog kontinenta.

“Očekujem da ostvarimo plasman među 16 najboljih ekipa, iako to neće biti nimalo lako, bez obzira ko će nam biti rivali u grupi. Međutim, imamo jak tim i to je realno očekivanje. Ako se to desi, onda je sve moguće, pa i plasman među osam ekipa. Ipak, ne treba žuriti sa izjavama, a mi ćemo nastaviti da radimo naporno i borbeno i uspjeh sigurno neće izostati”, zaključio je Marko Bojić.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Pješčani teren na Krupcu tekućeg vikenda će biti mjesto "Beach volley turnira" odbojke na plaži. 
Ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore igraće sjutra u Pljevljima sa Češkom utakmicu četvrtog kola B grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.