OSCG pomaže klubovima sa 40.000 eura

grafika_oscg_pomoc_klubovima
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 13.06.2020. u 13:21

Odbojkaški savez Crne Gore opredijelio je ukupno 40.000 eura finansijske pomoći odbojkaškim klubovima članovima Saveza.

Pomoć klubovima će biti realizovana iz sredstava koja su nacionalni sportski savezi dobili na godišnjem konkursu Ministarstva sporta.

Shodno ranijoj najavi predsjednika OSCG Cvetka Pajkovića da će OSCG finansijski pomoći klubovima, Upravni odbor OSCG usvojio je Pravilnik o finansijskoj podršci klubovima, na osnovu kojeg je donio Odluku da se sredstva podijele na osnovu tri kriterijuma.

“ Za klubove koji učestvuju u Prvim ligama Crne Gore u muškoj i ženskoj konkurenciji, opredjeljuje se ukupno 61,5 odsto ukupnog iznosa podrške, tj. ukupno 24.600 eura, odnosno 1.640 eura po ekipi.  Za klubove koji učestvuju u Drugoj ligi Crne Gore u ženskoj konkurenciji, opredjeljuje se ukupno 35 odsto ukupnog iznosa podrške, tj. ukupno 14.000 eura, odnosno 1.000 eura po ekipi”, navodi se u saopštenju.

Treći kriterijum je da se za klubove koji učestvuju samo u mlađim kategorijama pod pokroviteljstvom OSCG, opredjeljuje ukupno 3,5 odsto ukupnog iznosa podrške, tj. ukupno 1.400 eura, odnosno 700 eura po ekipi.

“Zbog rebalansa budžeta Ministarstva sporta i mladih, Vlada je donijela zaključak da se umanje ukupna sredstva opredijeljena sportskim organizacijama na redovnom godišnjem konkursu, pa su tako Odbojkaškom savezu Crne Gore umanjena sredstva za 15odsto ukupnog iznosa”, saopštili su iz OSCG.

Nakon što je Vlada Crne Gore usvojila Informaciju o preusmjerenju sredstava Saveza za pomoć klubovima, OSCG obavještava klubove da će se pomoć isplatiti nakon što se sa Ministarstvom sporta potpiše Aneks Ugovora o korišćenju sredstava.

Izvor: rtcg.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore igraće sjutra u Pljevljima sa Češkom utakmicu četvrtog kola B grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Odbojkaši Budve u polufinalu Kupa Crne Gore igraće protiv barske ekipe Galeb Liko Soho Group, dok će rival Budućnost Volleya biti Sutjeska, odlučeno je žrijebom u prostorijama Odbojkaškog saveza.