Autor: onogost.me
Foto: SNP
15:06
7.8.2019.

Anatolij Karpov boravio u Plužinama

Dugogodišnji svjetski prvak i osvajač velikog broja šahovskih turnira Anatolij Karpov boravio je juče u Plužinama, u okviru dvodnevne mini turneje u Crnoj Gori, gdje je odigrao simultanku sa mladim šahistima na deset tabli.


Boravak Karpova u Plužinama organizovao je Omladinski šahovski klub „Mladost“ iz Nikšića u saradnji sa lokalnom upravom, a proslavljenog ruskog šahistu pozdravio je i predsjednik opštine Plužine Mijuško Bajagić.

Prilikom boravka Karpova i članova OŠK „Mladost“ u Plužinama razgovarano je o osnivanju šahovske akadamije, jer, kako je kazao predsjednik Bajagić, u Plužinama i Pivi postoje potencijali i interesovanje za šah a time i za osnivanje šahovske akademije.

Akter simultanke u Plužinama bio je i crnogorski šahovski velemajstor Dragiša Blagojevića, a nakon Plužina Karpov će boraviti u Trebinju.

Izvor: danas.rs

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:09
  18.8.2019.

  U mjestu Kruševice, nadomak Nikšića, juče je održan III memorijal Vukašin Žižić, u sklopu kojeg je organizovano osmo prvenstvo Crne Gore u planinskom trčanju i u bacanju kugle.

 • 20:01
  7.8.2019.

  Poslije mjerenja kadetske košarkaške reprezentacije Velike Britanije, realizovano je i mjerenje reprezentacije Portugala koja će kao i reprezentacija Velike Britanije učestvovati na Evropskom prvenstvu B divizije koje će biti održano u Podgorici od 8. do 17. avgusta.

 • 14:25
  7.8.2019.

  Radujem se što univerzitetski sport zauzima sve više svoje pravo mjestu u našem društvu, a posebno me raduju naši studenti uključeni u cijeli proces i što postižu značajne uspjehe, kazao je Stevo Popović, dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, prilikom današnjeg prijema studenta Nova Raičevića, koji je na Univerzitetskim igrama u Zagrebu osvojio srebrnu medalju.

 • 10:09
  7.8.2019.

  Atletska reprezentacija Crne Gore nastupiće 10. i 11. avgusta u Skoplju na ekipnom Prvenstvu Evrope - treće grupe, na kojoj će, pored naše države, uzeti učešće još 13 reprezentacija: Srbija, Andora, Jermenija, Azerbejdžan, Bosna i Hercegovina , Albanija, Island, Kosovo, Moldavija, Sjeverna Makedonija, San Marino, Linhenštajn i Gibraltar.