Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
10:09
7.8.2019.

Crnogorski atletičari za vikend na Evropskom prvenstvu u Skoplju

Atletska reprezentacija Crne Gore nastupiće 10. i 11. avgusta u Skoplju na ekipnom Prvenstvu Evrope - treće grupe, na kojoj će, pored naše države, uzeti učešće još 13 reprezentacija: Srbija, Andora, Jermenija, Azerbejdžan, Bosna i Hercegovina , Albanija, Island, Kosovo, Moldavija, Sjeverna Makedonija, San Marino, Linhenštajn i Gibraltar.


Takmičenje se održava u 20 muških i 20 ženskih disciplina.

Selektor atletske reprezentacije Crne Gore Osman Erović, u saradnji sa nacionalnim trenerima Markom Ristićem, Dragom Musićem, Ivom Popovićem i Zoranom Jojićem, odredio je spisak učesnika za ovo takmičenje.

U muškoj selekciji su Kristian Subotić (AK Mornar) na 100 i 200 metara, Edin Erović (AK Jedinstvo) na 400m, Aleksandar Miletić (AK Nikšić) na 800m, Aleksandar Miletić (AK Nikšić) na 1.500m, Miloš Dragović (ATK Podgorički maraton) na 3.000 i 5.000m: Miloš Dragović (ATK Podgorički maraton),

Goran Petrić (AK Rudar) na 3.000m stipl, Dragan Pešić (AK Lovćen) na 110m prepone, 400m prepone i skok uvis, Ognjen Vojvodić(AK Mornar) skok u dalj, Miloš Popović (AK Budućnost) u skoku motkom, Jovica Božović (AK Rudar) u troskoku, Tomaš Đurović( AK Draževina) u bacanju kugle, Danijel Furtula (AK Nikšić) u bacanju diska i kladiva, Amir Papazi (AK Tempo) u bacanju koplja, Kristian Subotić (AK Mornar),Emir Ćatović (AK Rudar),Edin Erović (AK Jedinstvo), Dragan Pešić (AK Lovćen) u štafeti 4x100m, Edin Erović (AK Jedinstvo), Emir Ćatović (AK Rudar),Aleksandar Miletić (AK Nikšić), Dragan Pešić AK (Lovćen), u štafeti 4x400m.

Rezerve kod muškaraca su Filip Vujadinović (AK Budućnost) na 110m prepone i 400 prepone i Matija Đurović (AK Jedinstvo) u štafeti 4x400m.

U ženskoj selekciji su Sara Ratknić (AK Mornar) na 100m i 200m, Marija Živković (AK Lim) na 400m i 800, Vesna Pavlićević (ATK Podgorički maraton) na 1.500m, Slađana Perunović (AK Nikšić) na 3.000m, 5.000 i 3.000 stipl,

Ana Mrvaljević (AK Lovćen) na 100m prepone i 400m prepone, Marija Vuković (AK Lovćen) skok uvis, Ljiljana Matović (AK Dionis) skok u dalj i troskok, Kristina Rakočević (AK Nikšić) bacanje kugle i bacanje diska, Ana Bošković (AK Tara) bacanje kladiva i bacanje koplja, Aleksandra Matković (Mornar), Ljiljana Matović (Dionis), Ana Mrvaljević (Lovćen) štafeta 4x100m, Marija Živković (AK Lim), Ana Mrvaljević (AK Lovćen), Slađana Perunović (AK Nikšić), Ljiljana Matović (AK Dionis) štafeta 4x400m. 

Rezerve su Lidija Todorović (AK Nikšić) na 800m i 4x400m, Darinka Đuričković (Mornar) bacanje kladiva i bacanje koplja, te Irena Bošković (Tara) skok uvis i skok u dalj.

Osim Erovića, u stručnom štabu su još nacionalni treneri Drago Musić,

Zoran Jojić, Marko Ristić, Ivan Popović, treneri Budimir Jestrović i Željko Ćavar.

U sastavu reprezentacije nalaze se i doktor Aleksandar Vujičić i fizioterapeut Zoran Lazarević. Vođa  puta je generalni sekretar ASCG Milan Madžgalj.

Atletska reprezentacija na put kreće u četvrtak ujutro u sedam časova ispred Sportskog centra ”Morača.

 

Izvor: vijesti.me

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:09
  18.8.2019.

  U mjestu Kruševice, nadomak Nikšića, juče je održan III memorijal Vukašin Žižić, u sklopu kojeg je organizovano osmo prvenstvo Crne Gore u planinskom trčanju i u bacanju kugle.

 • 20:01
  7.8.2019.

  Poslije mjerenja kadetske košarkaške reprezentacije Velike Britanije, realizovano je i mjerenje reprezentacije Portugala koja će kao i reprezentacija Velike Britanije učestvovati na Evropskom prvenstvu B divizije koje će biti održano u Podgorici od 8. do 17. avgusta.

 • 15:06
  7.8.2019.

  Dugogodišnji svjetski prvak i osvajač velikog broja šahovskih turnira Anatolij Karpov boravio je juče u Plužinama, u okviru dvodnevne mini turneje u Crnoj Gori, gdje je odigrao simultanku sa mladim šahistima na deset tabli.

 • 14:25
  7.8.2019.

  Radujem se što univerzitetski sport zauzima sve više svoje pravo mjestu u našem društvu, a posebno me raduju naši studenti uključeni u cijeli proces i što postižu značajne uspjehe, kazao je Stevo Popović, dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, prilikom današnjeg prijema studenta Nova Raičevića, koji je na Univerzitetskim igrama u Zagrebu osvojio srebrnu medalju.