Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Golbalisti u Finskoj kale formu za EP

golbal_pokcg
Paraolimpijski komitet Crne Gore
  • Autor onogost.me
  • 14.10.2021. u 11:07

Reprezentacija Crne Gore u golbalu učestvovaće od petka do nedjelje na turniru Espo Grand Pri u Finskoj, saopšteno je iz Paraolimpjskog komiteta Crne Gore (POKCG). 

Kako su pojasnili, državni tim će turnir u Espu iskoristiti za što bolje pripreme za Evropsko prvenstvo – A divizije u Samsunu  koje je na programu od 1. do 13.novembar. Pored selekcija Crne Gore i domaćina učešće će uzeti i reprezentacije Španije, Grčke, Rusije i Ukrajine. 

“Espo je generalna proba pred Evropsko prvenstvo.Igracemo sa direktnim rivalima koji nas ocekuju u Turskoj.Planirano je da se odigra dosta meceva u Finskoj,tako da cemo nakon turnira imati dobar uvid u trenutnu formu i kvalitet u odnosu na najjace evropske ekipe”, kazao je selektor Nikola Čurović.

Kako je u saopštenju Paraolimpijskog komiteta precizirano, crnogorski golbalisti će u petak, prvog takmičarskog dana, igrati sa Rusijom (9.00) i Finskom (16.15). U subotu će se sastati sa Grčkom (8.00) i Španijom (14.00), dok je za nedjelju zakazan duel posljednjeg kola sa Ukrajinom (7.10). Istog dana u poslijepodnevnom programu predviđeni su dueli za konačan plasman, odnosno za peto, treće i prvo mjesto. 

Izvor: pokcg.org

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Golbal klub Nikšić sa maksimalnim učinkom, kao prvoplasirani u B grupi, izborio je plasman u finale kvalifikacionog turnira u Berlinu i nastup na finalnom turniru Lige šampiona.