Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kup mimoze: Akademiku 52, Onogoštu sedam medalja

51092612_557101334808537_1579253225561784320_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 03.02.2019. u 13:32

Na 37. međunarodnom turniru “Kup mimoze”, koji se održao u Herceg Novom i koji je okupio preko 500 takmičara iz 40 klubova, istakli su se džudisti Akademika i Onogošta.

Naime, takmičari Džudo kluba Akademik ukupno su osvojili 52 medalje, od čega 16 zlatnih, 17 srebrnih i 19 bronzanih.

„Džudo klub Akademik osvojio je pehare za najbolju ekipu u konkurenciji mlađih poletarki, poletaraca, mlađih pionira, starijih pionira kao i pehar namijenjen sveukupnom pobjedniku turnira. U ukupnom zbiru Džudo klub Akademik je osvojio 88 bodova dok je drugoplasirani klub Kodokan (Kosovo) osvojio 41 bod“, kazali su iz nikšićkog kluba.

Zlatna odličja osvojili su Guzina Vanja, Simić Marija, Marković Marina, Milić Slađana, Burić Vasilije, Eraković Pavle, Kilibarda Đorđe, Eraković Lazar, Nikčević Andrija, Aleksić Pavle, Beriša Muhamed i Delić Miljan, dok su po dvije zlatne madalje pripale Lješković Mariji i Barović Milanu.

Srebrom su se okitili Bajović Una, Guzina Vanja, Burić Vasilije, Kavaja Filip, Gardašević Stefan, Blagojević Petar, Đurđić Nikola, Todorović Rade, Eraković Lazar, Miličić Balša, Zejak Nikolaj, Šćepanović Dušan, Muratović Miloš, Tadić Luka, Milović Matija, Nikčević Andrija  i Đurđevac Filip.

Odličja bronzanog sjaja uzeli su Radojičić Nora, Radojičić Olga, Kilibarda Anđela, Simić Marija, Tadić Milica, Tadić Anđela, Kavaja Filip, Kilibarda Đorđe, Zejak Konstantin, Škuletić Vuk, Aleksić Petar, Radojičić Luka, Beriša Nermin, Delić Nikola, Kadović Petar, Bojović Aleksa, Aleksić Pavle, Drašković Abdrija i Golubović Vidoje.

Takmičare su predvodili treneri: Šćepanović Dragan (šef stručnog štaba), Đurđevac Marinko, Stanjević Predrag i Rovčanin Miloš.

Zapažene rezultate ostvarili su i takmičari Džudo kluba Onogošt osvojivši sedam medalja.

U konkurenciji kadeta do prvog mjesta ubjedljivo je stigao Petar Radović u kategoriji do 55 kg, dok su druga mjesta osvojili Vasko Kecojević u kategoriji do 73 kg i Stanko Vujović do 50 kg.

Treća mjesta za kadete pripala su Ognjenu Tadiću (do 50 kg) i Petru Jocoviću (do 60 kg).

Stevan Nikčević osvojio je drugo mjesto u konkurenciji starijih pionira, u kategoriji do 60 kg.

Svoje prve medalje u debitanskom nastupu osvojile su starije pionirke Magdalena Odalović koja je bila treća u kategoriji do 52 kg i Jovana Mrvaljević osvojivši drugo mjesto u kategoriji +63 kg.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Golbal klub Nikšić sa maksimalnim učinkom, kao prvoplasirani u B grupi, izborio je plasman u finale kvalifikacionog turnira u Berlinu i nastup na finalnom turniru Lige šampiona.