Autor: Branko Čupić
Foto: Privatna arhiva
14:36
7.1.2020.

Malović: Nadam se da će biti sjajnijih medalja

Za karatistu Onogošta Nikolu Malovića 2019. godina bila je najuspješnija u njegovoj dosadašnjoj karijeri.


Naš sugrađanin se okitio bronzanim odličjem na Evropskom prvenstvu u Gvadalahari, u svoj grad donio medalju sa šampionata Starog kontinenta nakon gotovo tri decenije i tako upotpunio veoma uspješnu godinu za crnogorski karate.

“Ovo je najuspješnija godina u mojoj karijeri, najuspješnija godina i za crnogorski i za nikšićki karate, a u naš grad je došla seniorska medalja posle 30 godina. To je za mene bio veliki rezultat, ali sigurno da neću stati na ovome i nadam se da će biti još boljih rezultata, odnosno da će biti još sjajnijih medalja”, ističe najbolji sportista Nikšića u 2018., a koji je bio veoma blizu tog priznanja i u prethodnoj godini.

Ipak, za njega je to samo stimulans da radi još više i da i u olimpijskoj godini nastavi gdje je stao.

“Planovi su mi da idem na sva takmičenja u odličnoj formi. Nadam se da ću napraviti još bolji rezultat, možda i ponovim rezultat, mada se u sportu nikada ne zna jer često odlučuju detalji. Naglasio bih da sam ja sa ovom medaljom stekao status vrhunskog sportiste, ali godina se završila jednom skromnom nagradom - najboljeg karatiste grada, pa mogu reći da mi je to još veći motiv, tako da nema posustajanja i sada idem još jače i još bolje u nove pobjede”, naglašava Malović u razgovoru za naš portal.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:26
  23.5.2020.

  Vrijeme karantina i izolacije zbog koronavirusa možda je najteže padalo sportistima. Nemogućnost da treniraju u normalnim uslovima odrazila se  na formu svih, pa je vođen time naš sugrađanin i fitnes instruktor Ivan Vuletić došao na ideju da krene sa organizovanjem onlajn treninga na daljinu.

 • 08:04
  23.5.2020.

  Na današnji dan, prije tačno deceniju, naši sugrađani i članovi PSD Javorak Marko Blečić, Đorđije Vujičić i Dragutin Šlagi Vujačić, popeli su se na Mont Everest i tako postali prvi Crnogorci koji su osvojili "vrh svijeta".

 • 12:22
  22.5.2020.

  Velike pobjede i brojne medalje izvojevane na borilištima širom svijeta i požrtvovani nastupi crnogorskih sportista u dresu, kimonu ili kapici sa crnogorskim grbom najbolja su potvrda ispravnosti odluke na referendumu, kazao je direktor Karate saveza Dragoljub Fatić.

 • 15:07
  18.5.2020.

  Najuspješnijim sportistima u studentskom sportu dodijeljene su danas stipendije Ministarstva sporta i mladih i Studentskog sportskog saveza. Za osam studenata koji su ostvarili najbolje rezultate opredijeljeno je iz budžeta 8.000 eura za stipendije.