Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Mrvaljević za Onogošt: Akademik će uvijek biti dio mene, više nijesam mogao kvalitetno doprinositi klubu

49044814_523912438101274_4879455677187096576_n
vijesti.me
  • Autor onogost.me
  • 30.12.2018. u 07:14

Vijest da napušta Akademik i da karijeru nastavlja u Ibru iz Rožaja iznenadila je ne samo džudiste pod Trebjesom, već kompletnu sportsku javnost. Srđan Mrvaljević, najbolji naš džudista, prije desetak dana odlučio je da promijeni sredinu i da se poslom koji najbolje zna da radi bavi u nekoj drugoj sredini.

Srđan je u razgovoru za naš portal naveo da mu je bila čast što je sve ove godine proveo u velikom klubu kao što je Akademik, sa kojim je, kako navodi, dijelio i teške trenutke i uvijek bio spreman i na pomoć, ali i na određena odricanja.

“Akademik je veliki klub. Bila mi je čast što sam kao dugogodišnji član i kapiten kluba svojim rezultatima i priznanjima uspio da dam skroman doprinos promociji kluba i svoje ime zauvijek utkam u istoriju ovog crnogorskog sportskog giganta. Takođe, uvijek sam pored svog angažovanja, discipline, treninga i praćenja politike svog kluba, bio spreman da, prije svega svojom lojalnošću prema klubu, podijelim teška vremena i probleme sa kojima se uprava kluba suočavala. Smatrao sam to svojom obavezom i za osam godina kao najbolji takmičar kluba nikada nisam tražio povećanje stipendije, nikakve nagrade niti refundacije za svoje pripreme i turnire. Sa druge strane, trudio sam se da sve svoje resurse iskoristim kako bih pomogao i podržao svoj klub i mlađe takmičare. Iz tog razloga sam svojim mlađim klupskim kolegama poklonio barem 20 licenciranih kimona, svu olimpijsku sportsku opremu, često ih ubacivao u svoj olimpijski program i vodio na pripreme i turnire širom Evrope. To je bila moja moralna i ljudska obaveza kao kapitena kluba i presrećan sam što sam bio u mogućnosti da to učinim za svoj bivši klub”, kazao je Mrvaljević.

On je istakao da je cijelo to vrijeme imao podršku od bivšeg rukovodstva ekipe, sa kojim je odlično sarađivao.

“Moram da naglasim da sam profesionalnu i uspešnu saradnju, ali i veliku podršku uvijek imao od bivšeg predsjednika kluba, gospodina Dragana Pejanovića, bivšeg člana upravnog odbora Radosava Lješkovića, bivšeg direktora kluba Novice Milovića i šefa stručnog štaba Dragana Šćepanovića”, istakao je Mrvaljević.

Ipak, odlučio se na korak koji je sve iznenadio, ali ističe da razlozi njegovog odlaska u Ibar nijesu bili materijalne prirode, već osjećaj da ne može dati pravi doprinos klubu u atmosferi koja je trenutno u klubu.

“Akademik će uvijek biti dio mene i ja iskreno želim novoj upravi i takmičarima da nastave uspješnu sportsku tradiciju koju Akademik ima već decenijama na domaćoj i međunarodnoj sceni. Drugi razlog je taj što zaista vjerujem da mojim dolaskom u “Ibar” mogu doprinijeti daljoj afirmaciji i razvoju džudo sporta na sjeveru Crne Gore, kao i činjenica da je uprava Džudo kluba “Ibar” riješena da se potpuno posveti stvaranju vrhunskih sportskih rezultata i maksimalno iskoristi svoj potencijal u narednom periodu”, zaključio je naš trofejni džudista.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.