Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićani testirali juniore i kadete trostrukog prvaka Kosova

tumber
UCG
  • Autor onogost.me
  • 02.06.2019. u 11:46

Nastavnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore testirali su najbolje mlade fudbalere KF "Feronikeli" iz Glogovca, nadomak Prištine, Kluba koji je ovogodišnji šampion Premijer lige Kosova.

Antropometrijska mjerenja ’’fudbalske budućnosti’’, trostrukog  šampiona Kosova i učesnika ovogodišnih kvalifikacija za Ligu šampiona Evrope, obavili su prof. dr Duško Bjelica, mr Jovan Garadašević, mr Ivan Vasiljević sa kolegama iz Prištine, inače doktorandima fakulteta u Nikšiću, dr Fitimom Arifijem i mr Samijem Sermakshajem.

Testiranju 40 najboljih mladića ovog kluba prisustvovali su i učestvovali u radu Arton Hajdari, direktor Akademije mlađih kategorija tog kluba i trener ekipe “U 19” kao i Takshedin Kasumi, zadužen za Ekipu “U 17”. Oni nijesu krili zadovoljstvo zbog rezultata svojih fudbalera koji su pokazali zavidne rezultate.

“Današnjim testiranjem smo proširili bazu podataka za klubove iz regiona, koji igraju kvalifikacije za Ligu Evrope i Ligu šampiona Evrope u fudbalu”, saopštio je profesor Bjelica.

“Poznat sam”, dodao je on, “kao čovjek koji traži uvijek maksimum od svojih kolega i saradnika i svjestan da naročito u sportu uvijek mora bolje i više, ali u ovom poslu sam potpuno zadovoljan sa učinjenim u prethodnom periodu. Nedavno  smo, u ovom uzrastu, testirali timove fudbalskih klubova  “Zrinjski i “Široki Brijeg” iz Bosne i Hercegovine, “Sutjeska” i OFK “Titograd” iz Crne Gore kao i “Priština” sa Kosova. Sada imamo podatke i za “Feronikeli”. Testiranja nastavljamo sa najboljima u Sjevernoj Makedoniji. Na taj način naš fakultet će imati veoma respektabilnu i reprezentativnu bazu podataka za naredna istraživanja u nauci kojom se mi bavimo”, kazao je profesor Bjelica.

Takođe, kada je fudbalski sport u pitanju, testiranja su ranije obavljena sa seniorima klubova koji igraju kvalifikacije za takmičenja Evrope i klubovima futsala iz nekoliko država.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.