Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Perunović: Sin Žarko motiv da stignem do Tokija

sladja
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 12.01.2019. u 13:50

Uz mnogo zdravlje i sreće, tokom praznika koji su ostali iza nas, Slađana Perunović je sigurno poželjela da ostvari san i da treći put uzastopno izbori plasman na Olimpijske igre.

Djevojka koja je vlasnik državnih rekorda u Crnoj Gori od 800 metara do maratona, intenzivno je trenirala i tokom praznika kako bi ostvarila izuzetno ambiciozne ciljeve, jer je pored nastojanja da ostvari normu za Olimpijske igre, očekuju Igre malih zemalja, Balkanski šampiona i Svjetsko prvenstvo u Dohi.

Na putu ka cilju, jedna od najboljih atletičarki planete kada su srednje i duge pruge u pitanju, učestvovaće na takmičenjima širom Evrope i svijeta, kako bi stigla do pomenute norme. Ono što sigurno nije obradovalo Slađanu Perunović, kao ni ostale maratonke svijeta je vijest da je A norma sa 2:45, spuštena na 2:37. Toliko će biti potrebno da se istrči i za učešće na Svjetskom šampionatu u Dohi.

“Ono što je najvažnije u ovom trenutku je da sam iza sebe ostavila povredu koja me je mučila u prošloj godini i koja mi je otežavala trenažni proces i rad. Sada sam potpuno zdrava, fokusirana na primarne ciljeve, a to su norma za Svjetsko prvenstvo i treće uzastopne Olimpijske igre. Da li mogu da istrčim 2:37? Ja ću dati sve od sebe, i posljednji atom snage da uspijem u tome, a najveći motiv na putu ka cilju biće mi sin Žarko”, naglasila je Slađana Perunović za Sport Klub i nastavila:

“Za sada je još dosta toga nejasno oko normi za Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre. Nema mnogo maratonki na svijetu koje mogu da idu ispod 2:37. Jasno je da će i B norma koja i dalje iznosi 2:45 vjerovatno donositi mjesto na planetarnoj smotri i Japanu. Međutim, sada nije vrijeme da se bavim kalkulacijama.

Sada je najvažnije da se posvetim radu i treninzima. Uskoro se iz snijegom i ledom okovanog Nikšića selimo na pripreme u Ulcinj, gdje ću imati priliku da treniram sa najboljim atletičarima iz regiona. Biće to sjajna prilika da jedni drugima pomognemo da u periodu koji slijedi stignemo do željene forme, forme koja će nam omogućiti da napadnemo normu za Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre. Realno verujem da će taj trenutak doći u aprilu mjesecu kada uslovi za trčanje budu bolji i povoljniji”.

Uporedo sa pomenutom normom za Svjetsko prvenstvo, Slađana Perunović će braniti ugled Crne Gore na Balkanskom šampionatu i Igrama malih zemalja čiji je domaćin ove godine Crne Gora. Slađana Perunović je vlasnik rekorda Crne Gore od 800 metara do maratona, a najbolji rezultat u karijeri, kada je maraton u pitanju je ostvarila na Olimpijskim grama u Londonu kada je istrčala 2:39.

“Na pomenutim takmičenjima ću kao i uvijek do sada sa ponosom i velikom odgovornošću braniti ugled Crne Gore. Svi koji me poznaju, znaju da je za mene dres sa državnim grbom bio i ostao svetinja. Nastojaću na Balkanskom šampionatu i na Igrama malih zemalja da se umiješam u borbu za medalju, za pobjedničko postolje.

Uz veliki rad, trud i odricanja na koje sam spremna, trebaće mi i malo sreće na putu ka cilju. Nadam se da će fortuna biti na mojoj strani, da ću uspjeti da obradujem sve ljubitelje atletike u Crnoj Gori, sve prijatelje, porodicu, sebe i prije svega sina Žarka”.

Slađanu Perunović je tokom prošle godine u intervjuu za crnogorske medije prokomentarisao i Goran Obradović, trener Ivane Španović. Obradović je tada za Slađanu rekao da je primer kako bi sportisti trebalo da se odnose prema dresu sa državnim grbom i da je sa njegove tačke gledišta, Slađana Perunović, jedna od kraljica u kraljici sportova.

 

izvor: Sport Klub

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Golbal klub Nikšić sa maksimalnim učinkom, kao prvoplasirani u B grupi, izborio je plasman u finale kvalifikacionog turnira u Berlinu i nastup na finalnom turniru Lige šampiona.