Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sportska i atletska tradicija duga preko 60 godina

img_24092021_185033_800_x_437_pixel
Ak Nikšić
  • Autor onogost.me
  • 24.09.2021. u 16:49

Ulična trka “Nikšić-2021” u organizaciji Atletskog kluba “Nikšić”, a pod pokroviteljstvom Opštine i Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, biće održana danas sa početkom od 17 časova. 

Start, a ujedno i cilj trke biće ispred Robne kuće, dok će se na kružnoj stazi u dužini od 600 metara trčati kroz Njegoševu, Ulicu Nikole Tesle, Ulicu serdara Šćepana, Petu proletersku, te pored Opštine i nazad isred Robne kuće.

Kako je kazao Drago Musić, trener AK “Nikšić”, i ove godine se nastavlja sa organizacijom najstarije sportske manifestacije u gradu.

“Trka se održava preko 60 godina, a ove godine smo odlučili da organizaciju dignemo na viši nivo, sa ciljem da okupimo što veći broj djece školskog uzrasta“, rekao je Musić.

Pojasnio je i da će trkači biti podijeljeni u 11 kategorija, od najmlađih cicbana, pa sve do seniora.

“Takmičari će biti podijeljeni u 11 disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji: uzrast cicibani, mlađi pioniri, stariji pioniri, kadeti, juniori i seniori, s tim što će seniroke trčati u kategorijama studenti, vojska i policija, dok će kod seniora biti kategorije veterana, rekreativaca, studenata, vojske i policije. Seniorke će trčati na 3000 metara, dok će seniori na 6000 metara. Očekujemo učešće oko 150 takmičara, s tim, da nije ove situacije sa kovidom, sigurno bi taj broj bio mnogostruko veći. Takmičari će biti uglavnom iz Crne Gore, a očekujemo trkače i iz susjednih država. Finansijsku konstrukciju trke je zaokružila Opština Nikšić uz podršku Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje“, istakao je Musić.

Početak programa je u 17h, a trke kreću na svakih deset minuta po kategorijama.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Golbal klub Nikšić sa maksimalnim učinkom, kao prvoplasirani u B grupi, izborio je plasman u finale kvalifikacionog turnira u Berlinu i nastup na finalnom turniru Lige šampiona.